Arguvanlılar hasret giderdi

Arguvanlılar hasret giderdi

Arguvanlılar hasret giderdiArguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, "Dostluk ve Dayanışma Gecesi" düzenlendi. Gazi Üniversitesi Kültür...

A+A-

Arguvanlılar hasret giderdiArguvanlılar hasret giderdi

Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, "Dostluk ve Dayanışma Gecesi" düzenlendi. Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen geceye yoğun katılım sağlanırken, dernek yönetimi de ulaşım için Ankara'nın dört ayrı yerinden servis kaldırdı.

Arguvanlı hemşerilerin bir araya geldiği geceye; eski milletvekillerinden Muharrem Kılıç , Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş , Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seyidi Millioğlu, MEV Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek, Arguvan ve Köyleri Vakfı Başkanı S. Sadık Kayhan, Hekimhan, Darende, Doğanşehir, Kuluncak, Bozan, Akveren köyleri derneklerinin başkanları da katıldı.

Etkinlik, katılımcılara Arguvan ve Malatya'nın fotoğraflarından oluşan bir sinevizyon gösterisi sunulmasıyla başladı. Sabahat Aslan 'ın sunuculuğu üstlendiği gecede, Arguvanlılar Derneği Başkanı Başkanı Asım Aydoğdu da yaptığı konuşma ile konuklara seslendi. Aydoğdu, "Amacımız, doğduğu topraklardan değişik nedenlerle ayrılmış olan ya da ayrılma mecburiyetinde kalan, bugün ve bundan sonra yaşamını doyduğu yerde devam ettirecek olan tüm hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını sağlamak" dedi. Aydoğdu, bu tür etkinliklerle dayanışma içinde olmayı, Arguvan'a ait tüm değerleri de her zaman için yaşatmaya çalışmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Aydoğdu'nun konuşmasının ardından, gece Grup Arguvan, Şirin Üstün, Erhan Yılmaz, Muharrem Temiz, Mehmet Balaman, Nilüfer Sarıtaş ve Selahattin Alpay 'ın seslendirdiği türkülerle sürdü. Davul zurna ekibinin de Arguvanlılar için bir gösteri sunduğu gecede, hemşeriler hep bir ağızdan türkülere eşlik etti, halaylar çekti.

ANKARA CUMHURİYET / ALEVİ HABER - 16 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.