Arıdan vazgeçemiyor

Arıdan vazgeçemiyor

Arıdan vazgeçemiyor  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, nisan ayında yıllık izininin bir bölümünü...

A+A-

Arıdan vazgeçemiyor Arıdan vazgeçemiyor
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, nisan ayında yıllık izininin bir bölümünü kullanarak bir haftalık tatil için Amerika’ya gitti. Bir hafta boyunca Amerika’nın Boston kentinde bulunan Ata Özer, burada boş durmayarak kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan arı projesi için Amerikalı bilim adamlarıyla görüştü.

ZİHNİ SİNİR PROJESİ

Daha önce gazetecilerle yaptığı bir toplantı sırasında, uyuşturcu kullanan öğrencilerin tespit edilmesi için uyuşturucuya duyarlı arıların öğrencilerin üzerine salınarak, kullanıcı öğrencinin üzerine konacak arı sayesinde bağımlı öğrencinin saptanmasını öngören fikrini açıklayan Özer, büyük tepki toplamıştı. Günlerce kamuoyunun gündeminden düşmeyen ve “zihni sinir” projesi olarak adlandırılan fikir Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da kabul görmedi.

ZAMANI GELDİĞİNDE...

Gördüğü tepki üzerine çalışmasını rafa kaldıran Müdür Ata Özer, Amerika seyahati sırasında Boston Üniversitesi’ni gezerek orada arılar ile ilgili yapılmış çalışmaları yerinde inceledi. Arıların birçok bilimsel çalışmada başarı ile kullanıldığını belirten Özer, “Arılar ile ilgili düşüncem kamuoyunda yanlış anlaşıldı. Zaten proje aşamasına gelmiş bir noktada da değiliz. Fakat yakında arılar ile ilgili olarak, bilim adamlarının da katkısıyla gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bazı farklı projeleri kamuoyuna zamanı geldiğinde duyuracağız” dedi.

HERKES ANLAYACAK

“O zaman herkes Ata Özer’in haklılığını anlayacak. Şimdilik konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayacağız” diyen Özer, Boston’da arılar ile ilgili çalışmaları herkesin görmesini arzuladığını belirterek, “İl Milli Eğitim Müdürü’nün henüz kamuoyuna açıklamadığı bir konu hakkında üzerine bu kadar çok gelinmesinin yanlışlığı üzerinde durmuyorum. Konunun bilimsel olarak yakında tüm yönleri ile açıklanacağını umuyorum” şeklinde konuştu.

Erdinç AKKOYUNLU / İSTANBUL
AKŞAM - 4 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.