Arif Sağ CHP'ye katıldı

Arif Sağ CHP'ye katıldı

Arif Sağ CHP'ye katıldıCHP'ye üç önemli transfer Biri başarılı bir belediye başkanı, biri eski bakan, biri çok sevilen...

A+A-

Arif Sağ CHP'ye katıldıArif Sağ CHP'ye katıldı

CHP'ye üç önemli transfer

Biri başarılı bir belediye başkanı, biri eski bakan, biri çok sevilen bir sanatçı... Bugün CHP saflarına katılanlar bakın kimler?

İşte CHP'nin bu amaçla yaptığı üç transfer:

HÜSEYİN SİPAHİ

1962 Rize Çayeli doğumlu olan Anavatan Partili Taşdelen Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi CHP'nin bugün partiye katılım töreni yapacağı ilk isim.

İlk ve orta öğrenimimi Sultançiftliği İlköğretim Okulunda tamamladıktan sonra 1980 yılında Haydarpaşa Lisesinden mezun olan Sipahi, 1981 yılında iş hayatına atılarak Trafik Müşavirliği ve Sigorta acenteliği yaptı. 1984 yılında Anavatan Partisi'nde aktif siyasete başladı. Çeşitli vakıf ve derneklerin Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanlığını sürdürüyor. 1999 Yerel seçimlerinde aday olduğu Taşdelen Beldesi' nden Belediye Başkanı seçildi ve 28 Mart 2004 seçimlerinde tekrar seçimleri kazanarak 2. Dönem'de Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Sipahi, Belediye sakinleri tarafınfan da çok seviliyor.

Çekmeköy'ün ilçe olmasının ardından Sipahi'nin Başkanlığını yürüttüğü Taşdelen, Alemdağ ile birlikte Çekmeköy'e bağlanıyor. Hüseyin Sipahi, CHP'nin yeni ilçe Çekmeköy'de Belediye Başkan adayı olacak.

ÇEKMEKÖY'DE AÇIK ARA ÖNDE

Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Hüseyin Sipahi Çekmeköy'de rakiplerinden açık ara önde gidiyor. Sipahi son anketler ışığında bölgede yüzde 60 gibi bir oranla destekleniyor.

ERCAN KARAKAŞ

1945 Çanakkale doğumlu olan Karakaş Almanya"da Makine Yüksek Mühendisi oldu. Ardından Duisburg Üniversitesinde Sosyal Bilimler bölümüne devam etti. Almanya"da bulunduğu yıllarda Türk işçi ve ailelerine sosyal danışmanlık yaptı. Almanya Sosyal Demokrat Partisinde (SPD) on yıl değişik kademelerde çalıştı. Avrupa"daki sosyal demokrat yurttaşlarımızın kurduğu Avrupa Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu"nda (HDF) dört dönem genel başkanlık görevinde bulundu.

Türkiye"ye döndükten iki yıl sonra 1986 yılında SODEP-HP birleşmesinde İstanbul"da SHP"ye katıldı. Önce il sekreterliği görevi yaptı. Sonra üç kez İstanbul İl Başkanlığına seçildi. Daha sonra Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ekim 1991 seçimlerinde İstanbul üçüncü bölgeden Milletvekili seçildi. Üç yıla yakın bir süre TBMM"de SHP grup başkanvekilliği yaptı. İki yıl Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis üyeliği ve daha sonra AGİK Parlamenterler Meclisi üyeliği görevinde bulundu. 1994 yılının sonunda bir grup sosyal demokrat aydınla birlikte “Sosyal Demokrasi Vakfı”nı (SODEV) kurdu. Vakıfta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

50. Hükümette Kültür Bakanlığı yapan Karakaş, 24 Aralık 1995 seçimlerinde İstanbul 3.Bölgeden 2. kez milletvekili seçildi. 19. ve 20. Dönemde TBMM-Dışişleri Komisyonu Üyeliği de yapan Karakaş, halen SODEV Onursal Başkanlığı görevini yürütmektedir.

ARİF SAĞ

Halk müziğinin önemli isimlerinden biri olan Arif Sağ 1945 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesi Dallı köyünde dünyaya geldi. 1976 yılından itibaren Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda (İTÜ) öğretim görevlisi olarak çalışamaya başlayan Sağ, bu görevinden 1982 yılında ayrılarak özel çalışmalara ağırlık verdi.

1987-1991 yılları arasında SHP'den Ankara milletvekili seçilmiş, 2 Temmuz 1993'te Sivas katliamından sağ kurtulmuştur.

internethaber.com – 25 Kasım 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.