Arif Sağ Faruk Çelik'e dava açıyor

Arif Sağ Faruk Çelik'e dava açıyor

Arif Sağ Faruk Çelik'e dava açıyor  Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in...

A+A-

Arif Sağ Faruk Çelik'e dava açıyorArif Sağ Faruk Çelik'e dava açıyor
 
Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in bir gazeteye verdiği röportajda kendisini ajanlıkla suçladığını belirterek tazminat davası açacağını söyledi.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ, hükümetin Alevi açılımı çalışmalarını yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik hakkında tazminat davası açacağını söyledi. Sağ, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Berhan Şimşek'le birlikte kameraların karşısına geçti Bakan Çelik'in bir gazeteye verdiği demeçte kendisini ajanlıkla suçladığını iddia eden Sağ, "Bakanı rahatsız eden şey, Genelbaşkanlarının, Başbakanın ağızından istemeden kaçmış, ' dedeler ataması ' sözünden rahatsız oluyorlar. Bu çok doğaldır ki, o sözcükten bizde rahatsız oluyoruz" şeklinde konuştu.

'Alevi açılımı' kapsamında düzenlenen çalıştayların son ikisine katıldığını belirten Sağ, CHP üyesi olarak dönemin Genelbaşkanı Baykal'dan görüş aldığını ve bunun da çok doğal olduğunu söyledi. Sağ, "CHP'nin üyesiyim, ben yaşamımda örgütsel disiplin içinde yaşadım. Bugün de böyle bir çalışma olsa, giderim Kemal Bey'den izin alırım" diye konuştu.

SÖZLER TUTULMUYOR

Hükümetin Alevi açılımının ölü doğan bir bebeğe benzeten Sağ, " Bu ülkede sayısal olarak kaç tane hakim var, kaç tane savcı var ? Bu ülkede devletin üst kademesinde görev yapan kaç tane Alevi var ? Bunları bilelim. Alevilerin bir yerde olmasından müthiş rahatsızlık duyuyorsanız, biz bunları bileceğiz. Peki Alevi açılımını ne adına yapıyorsunuz ?" şeklinde konuştu. Alevilere hükümet tarafından çeşitli sözler verildiğini öne süren Sağ, " Referendum yapılıyor, Alevilere göre bir düzenleme yok. Oysa hem başbakanın, hem bakanın verdiği sözler var" diye konuştu. Yapılan çalışmanın ne anlama geldiğini anlamakta zorluk çektiğini söyleyen Sağ, " Bir kandırmayla mı karşı karşıyayız? Çok güzel şeyler yapıyorlar da biz mi anlayamıyoruz" dedi.

BAŞBAKAN DA BİLGİ ALIYOR

Arif Sağ, Bakan Çelik'e yönelik eleştirilerini sıraladıktan sonra " Kötü söz sahibinindir. Ben ajanlığın ne olduğunu bilmem, ben sanatçıyım. Sanatçılar düşündüklerini söylerler. Ajanlık yapmamıza gerek yok. Biz açık açık söyleriz" şeklinde konuştu. Arif Sağ'la birlikte kameraların karşısına geçen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'te, Sağ'ın bir parti üyesi olarak doğru olanı yaptığını, Başbakanın da gerektiğinde Genelbaşkan olarak Ak Parti İl Başkanları ve yöneticilerinden bilgi aldığını söyledi.

Bir gazetecinin Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay'la ilgili suçlamanın, atamalarla ilgili yaptığı telefon konuşmalarından kaynaklandığını kendisinin bu konuda ne düşündüğü sorusuna Sağ, " 'CHP'li Seyfi Oktay böyle yaptı' dese bunu anlarım, burada bizi rahatsız eden Seyfi Oktay'ın inanç kimliğini ortaya koyarak, hareket etmeleri, bundan rahatsısız " yanıtını verdi.
 
Hürriyet - DHA - 30 Eylül 2010

Arif Sağ'dan bakana suç duyurusu

Arif Sağ kendisi hakkında "ajan" ve "Arif Sağ Alevilere ihanet etti" diyen Devlet Bakanı hakkında suç duyurusunda bulundu
 
Sanatçı Arif Sağ, kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle Devlet Bakanı Faruk Çelik hakkında Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Sağ, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığında il başkanı Berhan Şimşek ile düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in kendisi hakkında 3 gün önce Hürriyet'e verdiği demeçlerin CHP'yi ve Alevi kitleyi üzdüğünü söyledi.

BAKANA YAKIŞMADI

Alevi açılımı ve çalıştayıyla ilgili bir gazeteye verdiği demecinin, bir bakana yakışmayacak şekilde eleştirildiğini ifade eden Sağ, ''Eğer üst düzey görev yapan Alevilerden rahatsız olunuyorsa, Alevi açılımı, Alevi çalıştayı gibi projeler niçin başlatıldı?'' diye sordu. Sağ, verilen sözlerin tutulmadığını, yapılan Anayasa değişikliğinde Alevilerin sorunlarını düzeltecek hiçbir maddenin gündeme getirilmediğini ileri sürdü.

Bu durumun hem kendisi hem Alevi çevresinden tereddütle karşılandığını kaydeden Sağ, siyasi yaşamı boyunca örgütsel disiplin içerisinde yaşadığını, bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Başkanı Berhan Şimşek de, bir bakanın ağzından çıkacak sözlere dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek, ''Arif Sağ'ın bir bakan tarafından böyle bir muhataplaşma, 'bizim tarafımızda değil' gibi ifadelerini ciddiyetle kınıyorum'' dedi.

"ARİF SAĞ ALEVİLERE İHANET ETTİ"

Arif Sağ, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına vereceği dilekçede, Faruk Çelik'in, hükümetin kamuoyuna ''Alevi açılımı'' olarak sunduğu çalışmalar çerçevesinde yürütülen Alevi çalıştayına, CHP'nin yetkili kurulları ve genel başkanının bilgisi dahilinde katıldığına dair açıklamalarıyla ilgili basına verdiği demeçlerde gerçeği çarpıtarak hakkında ''ajan'' ve ''Arif Sağ Alevilere ihanet etti'' şeklinde ifadeler kullandığını kaydetti.

''Benim gibi milyonlarca Alevi'yi yakından ilgilendiren Alevi çalıştayına katılmış olmam ve milyonlarca Alevi'nin desteğini alan CHP'ye bu toplantılarla ilgili bilgi veriyor olmamın ajanlık olarak değerlendirilmesinin akıl ve mantıkla açıklanabilir bir yanı olmadığı gibi bu açıklamalar Bakan Faruk Çelik'in ve mensubu bulunduğu AKP'nin Alevi açılımı konusundaki samimiyetsizliğini ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir'' diyen Sağ, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

''Faruk Çelik'in şahsıma yönelik olarak kullanmış olduğu 'ajan' ve 'Arif Sağ Alevilere ihanet etti' şeklindeki ifadeler şeref ve haysiyetime, kişilik haklarıma saldırı niteliği taşıdığı gibi, ceza hukuku bağlamında da hakaret suçunu oluşturmaktadır. Aynı zamanda şüpheli Faruk Çelik'in şahsımla ilgili suç teşkil eden bu açıklamaları, Zaman gazetesinin 20 Eylül tarihli nüshasında ve internet sitesinde 'Arif Sağ ajan çıktı', 'Arif Sağ Alevilere ihanet ediyor' başlıklarıyla verilen bu yayınlarda şüpheli Faruk Çelik'in beyanlarına ilave olarak yine hakaret niteliğinde yorum ve değerlendirmelerde bulunulmuştur. Dolayısıyla Zaman gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü olan diğer şüpheliler şahsıma yönelik hakaret suçuna iştirak etmişlerdir. Sonuç olarak, şüphelilerin kişilik haklarımı rencide etmeye, kamuoyu önündeki saygınlığımı zedelemeye dönük ve hakaret suçu oluşturan açıklama ve yayınları nedeniyle haklarında gerekli soruşturmanın yürütülmesini ve neticede cezalandırılmalarını talep ediyorum.''

HaberTürk - AA - 30 Eylül 2010

ARİF SAĞ, ZAMAN VE FARUK ÇELİK'E DAVA AÇIYOR

Sanatçı Arif Sağ, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik'e ve Zaman gazetesine hem dava açtı hem de Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve sanatçı Arif Sağ, bir basın açıklaması yaparak, Faruk Çelik'in Arif Sağ için kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi.

Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, AKP Hükümetinin Alevi açılımı çalıştaylarına katılan Arif Sağ için "ajan" ve "Arif Sağ Alevilere ihanet ediyor" ifadelerini kullanmıştı. Sanatçı Arif Sağ ve CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek partilerinin il binasında düzenledikleri bir basın açıklamasıyla bu suçlamalara sert tepki gösterdiler.

Sanatçı Arif Sağ da hükümetin "biz bölücü değiliz" ifadelerini samimi bulmadığını söyledi.

Arif Sağ, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik'e ve Zaman gazetesine dava açacağını da söyledi.

Ulusal Kanal - 30 Eylül 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.