Arif Sağ: Şendiller'e can borcum yok!

Arif Sağ: Şendiller'e can borcum yok!

Arif Sağ: Şendiller'e can borcum yok!Alevi Çalıştay’ına çağrılan Maraş katliamı davası sanığı BBP’li Ökkeş Şendiller’in...

A+A-

Arif Sağ: Şendiller'e can borcum yok!Arif Sağ: Şendiller'e can borcum yok!

Alevi Çalıştay’ına çağrılan Maraş katliamı davası sanığı BBP’li Ökkeş Şendiller’in “Bize can borçlu” sözlerine yanıt veren sanatçı Arif Sağ, "Bunu söylemek abes, ayıp" dedi.

İSTANBUL - Ankara’da perşembe günü altıncısı yapılacak Alevi Çalıştayı'na, Maraş katliamı davası sanığı Ökkeş Şendiller'in davet edilmesiyle başlayan tartışma büyüyor.

Aleviler çalıştayı boykot etmeye hazırlanırken Devlet Bakanlığı tarafından çalıştaya davet edilen Büyük Birlik Partili (BBP) Şendiller'in, “Arif Sağ bize can borçlu” sözlerine sanatçı Arif Sağ'dan yanıt geldi.

Akşam gazetesine konuşan Arif Sağ “Ökkeş Şendiller'e can borcum varmış. Bunu söylemek abes, ayıp. Hayat kurtarmak insanlık görevidir. Benim can borcum varsa Madımak'ta katledilen 37 kişinin canlarını kim ödeyecek? 40 kişi kurtarıldı diye, can veren 37 kişiyi yok mu sayalım?

Şendiller diyor ki, 'Benim talimatımla BBP binasına aldılar'. Kendisi itiraf ediyor. O talimat vermese bizi almayacaklar. Kaldı ki, BBP'nin balkonuna düşünce, eşime ve bana küfürler edildi. 'Ne işiniz var burada' denildi, sonra içeri aldılar. Şimdi sıkılmadan ortaya çıkıp, 'Benim talimatımla canını kurtardı' diyor. İnsanlık görevini yerine getirmek için talimata gerek yoktur. Ben sokakta düşsem gelip yardım etmez misiniz” dedi.

Arif Sağ sözlerini, “Olay ayrıca Şendiler'in anlattığı gibi olmadı. Muhsin Yazıcıoğlu ile bir telefon konuşması da gerçekleşmedi. Sivas'ın bir bölümü canımızı aldı, bir bölümü canımızı kurtardı. Çalıştay, Alevilerin isteklerinin dile geldiği bir yer. O zaman biz de birini çağıralım Maraş'ı, Malatya'yı anlatsın. Şendiller'in orada ne işi var diyorum” diyerek sürdürdü.

Sağ, “Şendiller yazdığı kitap nedeniyle çalıştaya çağrılmış. Kitabından bize ne? Çalıştay'ın içeriği Alevilerin talepleri. 'Ben kitap yazdım' demekle olmaz bu iş. 'Maraş katliamı, şu olayıdır, bu olayıdır' diyor. Şendiller'in kitabı mı tartışılacak” dedi.

Arif Sağ, Ökkeş Şendiller’in çağrılmasına ortak bir tepki gösterileceğini de açıkladı.

Ntvmsnbc - 15 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.