Arif Sağ toplantıya gidecek mi?

Arif Sağ toplantıya gidecek mi?

Arif Sağ toplantıya gidecek mi?Arif Sağ, "Bakanlık Şendiller'i Çalıştay'a getirirse, tepkilerimize de katlanır" dedi.AKP’nin...

A+A-

Arif Sağ toplantıya gidecek mi?Arif Sağ toplantıya gidecek mi?

Arif Sağ, "Bakanlık Şendiller'i Çalıştay'a getirirse, tepkilerimize de katlanır" dedi.

AKP’nin 'Alevi Çalıştayı’na Maraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiller’i davet etmesine yönelik Arif Sağ’ın katılmayacağını açıkladığı şeklinde basına haberler yansımıştı. Ancak sanatçı Arif Sağ, Gerçek Gündem’e Çalıştay’a katılacağını açıkladı.

Bizim muhatabımız Ökkeş Şendiller değil, Bakanlık” diyen Arif Sağ, “Ökkeş Şendiller’in orada ne işi olduğunu anlamadım. Bu, Alevi Çalıştayı. Yani Alevilerin devletten ne istediğinin tartışılacağı yer. Ökkeş Şendiler Alevi mi, Alevi araştırmacısı mı, bilim adamı mı” diyerek bu olaya duyduğu tepkiyi aktardı.

Çalıştay’a katılmayacağı yönünde haberler çıktığını hatırlatmamız üzerine Sağ, “Ökkeş Şendiller’in bu çalıştaya katılmasına tek tepki gösteren ben değilim. Ama o gün orada olacağım. Ve oradaki durum neyi gösterir bilemem. Bakanlık, Şendiller’i oraya getirmek konusunda ısrarcı olursa, o günkü alacağımız tavra da katlanacak o zaman. Orada nasıl bir tepki olacağını şimdiden kestiremem” diye konuştu.

Sağ, Şendiller'in "Arif Sağ'ın canını Madımak'ta biz kurtardık" söylemine de, "Bunu 15 senedir her yerde söylüyoruz. Mahkeme kayıtlarında bile var" diye yanıt verdi.

BAŞAK GÜNSEVER / GERÇEK GÜNDEM - 14 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.