Arınç, Başsavcıyı ölümle tehdit etti; Erdoğan, hayvan benzetmesi yaptı

Arınç, Başsavcıyı ölümle tehdit etti; Erdoğan, hayvan benzetmesi yaptı

Başbakan Erdoğan Batman'da partililere yaptığı konuşmasına “Tıpkı aşık Veysel gibi ‘uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece’ dedik. Ondan...

A+A-

Başbakan Erdoğan Batman'da partililere yaptığı konuşmasına “Tıpkı aşık Veysel gibi ‘uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece’ dedik. Ondan bu yana yaklaşık 6.5 yıl geçti. Uzun ince bir yolda yürüdük. Önümüze engeller çıktı, çukurlar çıktı hepsini aştık. Bundan sonra da çıkacak yine aşacağız. Çünkü 16 milyon 500 bin seçmen 22 Temmuz’da Ak Partiye oy verdi. Bakın ben ailelerini konuşmuyorum. sadece seçmeni konuşuyorum 16 milyon 500 bin insanın iradesini hiçe saymak var mı ya var mı?” diyerek başladı.

“Demokrasi dediğimiz beş bu kadar ucuz mu?” diye sorduğu konuşmasına şöyle devam etti: “Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir anlayıştır? Sorumluluk duygusuyla hareket edemeyenlerin faturasını her seferinde bu millet ödemek zorunda bırakılamaz. Türkiye’nin demokratlık veya demokratik saygınlığına gölge düşürenler bunca emekten sonra siyasi ve ekonomik istikrarın gözü kapalı tehlikeye atanlar bunun vebalini de taşıyacaklardır. Bundan kaçamazlar. Bu millet ne badireler atlattı. Demokratik kazanımları için ne bedeller ödedi? Ekonomik krizlerin enkazı altından kalkarak bugünlere geldi. Bu millete böyle bir haksızlığı kimse reva göremez. Millet iradesini hiçe sayarak hukuk tesis edilemez. Bu talihsiz girişimin hukuki zemini olmadığı gibi millet vicdanında hiçbir meşruiyeti de yoktur. Milletimiz hiç layık olmadığı halde böyle bir garabetle böyle bir ayıpla karşı karşıya bırakanlar bunun utancını yaşamaktan kurtulamayacaklardır. 22 Temmuz’da sizler sandıkta verdiğiniz temsil yetkisine bizlerin nasıl sahip çıktığını görüyorsunuz. Sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Erdoğan sözlerinin sloganlarla kesilmesi üzerine de, “Gerek yok. Bazı insanlar vardır kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri konuşamazlar. Gerek yok” dedi.

Erdoğan, bu sözleri Araf suresinden alıntılamıştı. Araf suresinin 179. ayeti şöyle : "Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır."

Öte yandan, Eski MHP milletvekili Mehmet Gül'ün cenazesine katılan TBMM eski başkanı ve Manisa milletvekili Bülent Arınç da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, AKP'nin kapatılması için açılan davayla ilgili soruya "Ölüm en büyük gerçektir. Bunu savcı da bilmeli herkes de bilmeli. Cenaze en büyük hatiptir. Susar ama çok şey söyler" diye cevap verdi.

Biri dolaylı yoldan hakaret diğeri alenen ölümle tehdit anlamına gelen bu sözler savcılarca nasıl karşılanacak merakla bekleniyor.

Yeni Ortam - 17 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.