Artık 'yeter' diyoruz!

Artık 'yeter' diyoruz!

Artık 'yeter' diyoruz!Balkız: Zorunlu din dersi kaldırılamaz olsa olsa ‘yanına bir din dersi daha konur’, ‘Cemevleri ibadethane...

A+A-

Artık 'yeter' diyoruz!
Artık 'yeter' diyoruz!

Balkız: Zorunlu din dersi kaldırılamaz olsa olsa ‘yanına bir din dersi daha konur’, ‘Cemevleri ibadethane olamaz diyecekler. Alevi çalıştayından bir şey çıkmayacak

ALEVİLER’in zorunlu din dersinin kaldırılması için İzmir’in Konak Meydanı’nda yaptığı oturma eylemi sona erdi. Eylem sonunda konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri’ni oluşturan dernekler tarafından okullardaki zorunlu din derslerinin kaldırılması için dün saat 11.00’de Konak Meydanı’nda başlatılan 24 saatlik oturma eylemi sona erdi. Gece boyunca türkü söyleyip halay çeken, şiir okuyan yaklaşık 150 kişi, oturma eyleminin bitmesi ile birlikte küçük gruplar halinde Konak Meydanı’ndan ayrıldı.

Eylemin bitmesine yakın Alevi kuruluşlarının temsilcileri oturma eyleminin yapıldığı SGK Binası önüne geldi. Oturma eylemine katılanların hakların kazanılması yolunda büyük mücadele verdiklerini belirten Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, her inanç ve kökendilerin kendilerine özgü yaşadığı bir ülke oluşturuluncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen yıl yapılan Alevi Çalıştayı’nın sonuçlarını yakın zamanda açıklayacağını bildiren Balkız, çalıştaydan sonuç çıkmayacağını öne sürerek, şöyle dedi:

Madımak Oteli müze olamaz, olsa olsa ‘anı evi olabilir’ diyecekler. Zorunlu din dersi kaldırılamaz olsa olsa ‘yanına bir din dersi daha konur’, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılamaz’, ‘Cemevleri ibadethane olamaz olsa olsa kültürevi olabilir’ diyecekler. Bu çalıştaydan bir şey çıkmayacak, çünkü bunlar böyle bir zihniyetle ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Şunu bilmeliler ki onların bu madrabazlığı daha fazla sürmeyecektir.”

Hükümetin Aleviler’in ‘canını çok sıkmaya başladığını’ öne süren getiren Balkız, “Ancak, bizim gibi her etnik grubun ‘Artık yeter’ diyeceği bir nokta vardır. O noktada biz de alacağız elimize Pir Sultan’ın sazını davamızı göreceğiz.” dedi.

Milliyet - Turan GÜLTEKİN / İZMİR - DHA - 22 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.