Aşık Mahsuni Şerif Anılacak

Aşık Mahsuni Şerif Anılacak

Aşık Mahsuni Şerif AnılacakKAHRAMANMARAŞ - Ozan Aşık Mahsuni Şerif, Kahramanmaraş Valiliği, İl Özel İdaresi ve Alevi Kültür Dernekleri...

A+A-

Aşık Mahsuni Şerif AnılacakAşık Mahsuni Şerif Anılacak

KAHRAMANMARAŞ - Ozan Aşık Mahsuni Şerif, Kahramanmaraş Valiliği, İl Özel İdaresi ve Alevi Kültür Dernekleri Kahramanmaraş Şubesi'nin düzenleyeceği ortak programla anılacak.

7 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00'de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenecek program Kahramanmaraş'ta ilk olma özelliği taşırken, ünlü halk ozanı hayatının tüm yönleri ile anlatılıp halk müziğine kazandırdığı eserleri Mihriban Türkmen ve Grup Çığ-Mustafa Özarslan tarafından seslendirilecek.

Alevi Dernekleri Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Ünal Ateş yaptığı açıklamada, Mahsuni Şerif'in tüm Maraş'a ait bir değer olduğunu belirterek, Valilik ve İl Özel İdaresi'ne gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Bugüne kadar Mahsuni'ye sahip çıkılmamış olmasının büyük bir ayıp olduğunu anlatan Ateş, şöyle konuştu: "Ama inanıyorum ki bundan sonra Asrın Ozanı Aşık Mahsuniye tüm Maraş halkı sahip çıkacak, idareciler, siyasiler ve yöneticiler bu konuda üzerlerine düşeni mutlaka yapacaklardır. Öte yandan programın ilk defa bir Alevi kuruluşu ile devlet işbirliği ile hazırlanıyor oluşu bizim için büyük önem taşıyor. Bu anlamda ilk adımı atan ve bize destek veren sayın valimize, tüm Mahsuni sevenleri adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel'in de katılacağı anma programını tüm vatandaşlar ücretsiz takip edebilecek.

Haber X - (İHA) - 05.08.2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.