Aşık Mahzuni Şerif anılacak

Aşık Mahzuni Şerif anılacak

Aşık Mahzuni Şerif anılacakAşık Mahzuni Şerif, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek köyünde düzenlenecek...

A+A-

Aşık Mahzuni Şerif anılacakAşık Mahzuni Şerif anılacak

Aşık Mahzuni Şerif, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek köyünde düzenlenecek etkinlerle anılacak.

Afşin- Büyük usta Aşık Mahzuni Şerif memleketinde anılacak.  Memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek köyü Muhtarı Mevlüt Kul, her yıl geleneksel olarak yapılan Aşık Mahzuni Şerif'i anma etkinliklerinin bu yıl 25-26 Temmuz'da yapılacağını söyledi.

Bu yıl 5. kez düzenlecek etkinliklere çok sayıda sanatçının katılacağını belirten Kul, ''Etkinlik kapsamında Aşık Mahzuni Şerif'in kültürümüze yapmış olduğu katkıların anlatılması, kişiliğinin ve eserlerinin tanıtılması ayrıca sanatçının yaşayan bir değer olarak gelecek kuşaklar tarafından da bilinmesi hedeflenmektedir'' dedi.

Kul, etkinlikler kapsamında konserler düzenleneceğini, paneller yapılacağını, ulusal ve uluslararası düzeyde davetler verileceğini kaydetti.

5. Aşık Mahzuni Şerif'i anma etkinliğine, Arif Sağ, Güler Duman, Emrah Mahzuni, Ali Mahzuni, Erdal Erzincan, Hüseyin Turan, Mustafa Özarslan, Engin Nurşani, İsmail İpek, Grup Afşin, Ercan Papur, Fatma Şahin, Aliyar Aslan gibi sanatçıların katılacağı bildirildi.

Cumhuriyet Haber Portalı - AA - 15 Haziran 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.