Aşık Mahzuni Şerif anıldı

Aşık Mahzuni Şerif anıldı

Aşık Mahzuni Şerif anıldıKahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek köyünde düzenlenen 5. Aşık Mahzuni Şerif Anma...

A+A-

Aşık Mahzuni Şerif anıldıAşık Mahzuni Şerif anıldı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek köyünde düzenlenen 5. Aşık Mahzuni Şerif Anma Etkinliği'ne CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Türk halk müziği sanatçıları, aşıklar ve vatandaşlar katıldı.

Tamaylıgil, burada yaptığı konuşmada, zaman zaman başkalarının söyleyemediklerini sazıyla ve sözüyle dile getirme cesareti gösteren Aşık Mahzuni Şerif'in her fırsatta barış, kardeşlik, hoşgörü ve eğitimin önemine dikkati çektiğini belirterek, ''Bundan sonra bize düşen görev, onu anlamak, anlatmak ve düşüncelerini hayata geçirmektir'' diye konuştu.

Aşık Mahzuni Şerif'in ''Vah bana vahlar bana, yoldaş oldu ahlar bana, bir sevdanın kuluyum ben, sökmez padişahlar bana'' dizelerini okuyan Tamaylıgil, şunları söyledi:

''Bugün Türkiye'de kendilerini padişah gören kişiler var. Onlar ki bir zaman kendilerini padişah görebilirler. Bundan 86 yıl önce bu ülkede ne padişah kaldı, ne hilafet kaldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hepsini kaldırdı. Bugün kendilerini yine padişah görenler, bugün gelirler yarın giderler. Sadece daimi olarak kalan cumhuriyetimiz ve ilkelerimizdir. Bizler onun sahibi olacağız.''

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ise ''Çağımızın Pir Sultan'ı olarak adlandırılan Aşık Mahzuni Şerif'in bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda büyümüş olması bizim için büyük onur. Onunla hemşehri olmanın onurunu yaşıyoruz'' dedi.

Etkinlikte, Türk halk müziği sanatçıları ve aşıklar, Aşık Mahzuni Şerif'in türkülerini seslendirdi.

KAYNAK : GERÇEK GÜNDEM - A.A. - 26 Temmuz 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.