Aşık Mahzuni Şerif anılıyor

Aşık Mahzuni Şerif anılıyor

Aşık Mahzuni Şerif anılıyorİSTANBUL (16.05.2009)- Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 7. yılında bugün Nevşehir’in...

A+A-

Aşık Mahzuni Şerif anılıyorAşık Mahzuni Şerif anılıyor

İSTANBUL (16.05.2009)- Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 7. yılında bugün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde yapılacak etkinlikler ile anılacak. Mahzuni Şerif için 22 Mayıs'ta Silivri'de de bir anma gecesi düzenlenecek.

Almanya’nın Köln kentinde 17 Mayıs 2002’de yaşamını yitiren ve Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde toprağa verilen Aşık Mahzuni Şerif için, bugün Hacıbektaş’ta anma etkinlikleri yapılacak.

Ozanın mezarı başında yapılacak ilk törenin ardından Şahkulu Vakfı ve Karacaahmet Sultan Derneği tarafından öğle yemeği verilecek. Kültür merkezinde sanatçının eserlerinin seslendirileceği konsere geçilecek.

Konserde sanatçının çocukları Ali ve Emrah Mahzuni ile torunu Birkan Yiğit Özdemir, ozanın eserlerinden örnekler verecekler.

Mahzuni Şerif için 22 Mayıs günü İstanbul’un Silivri ilçesinde de bir anma gecesi düzenlenecek. Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi tarafından Mega Saray Salonu’da düzenlenen gecede sanatçılar Mahzuni Şerif türküleri söyleyecekler.

ATILIM HABER - 16 Mayıs 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.