Aşık Veysel Heykeli değişecek

Aşık Veysel Heykeli değişecek

Aşık Veysel Heykeli değişecek Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, ilçede Aşık Veysel Parkı'na dikilen yeni ''Aşık...

A+A-

Aşık Veysel Heykeli değişecek Aşık Veysel Heykeli değişecek

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, ilçede Aşık Veysel Parkı'na dikilen yeni ''Aşık Veysel Heykeli'' ile ilgili olarak, ''Ünlü ozanımız Aşık Veysel'in heykelindeki takkeden nemalanmak istiyorlar. Kasıt arayan, yanlış yapar'' dedi. Gültekin eski heykelin kaldırılarak yerine yeni yapılacak heykelin konulacağını söyledi.

Belediye Başkanı Gültekin, yaptığı açıklamada, ilçedeki Aşık Veysel Parkı'nda bulunan Aşık Veysel Heykeli'ni değiştirmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gültekin, ozanın anısına, 18-19 Temmuz tarihleri arasında ilçede düzenlenen Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı hazırlıkları kapsamında parkta bazı düzenlemeler yaptıklarını, bu çalışmalar kapsamında parktaki Aşık Veysel Heykeli'nin eskidiği, deforme olduğu, tabanı çürüdüğü için değiştirdiklerini söyledi.

Yeni konulan heykel ile ilgili bazı basın kuruluşlarında yer alan ''Takkeli Aşık Veysel Heykeli'' başlıklı haberlere de değinen Gültekin, Aşık Veysel'in halkın arasında yaşamış, yerine göre takke takmış, yerine göre şapka ve fötr takmış bir insan olduğunu belirterek, ''Bunda ne kasıt var, ne de art niyet. Ama bunu malzeme yapıp da nemalanmak isteyenler yanlış yaparlar'' diye konuştu.

Gültekin, yeni bir Aşık Veysel Heykeli daha yaptırmak için Sivas Belediyesi ile birlikte çalışma başlattıklarını, eski heykelin kaldırılarak yerine yeni yapılacak heykelin konulacağını sözlerine ekledi.

Sivrialan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Süzer ise heykelin Aşık Veysel'e benzemediğini savunarak, ''Saz tutması, oturması, şekli, yüz hatları hiçbir şeyi Aşık Veysel'e benzemiyor'' dedi.

Heykelin değiştirilmesini isteyen Süzer, ''Kültür Bakanlığı'ndan rica edeceğim, var ise böyle bir heykeli getirip koyacağım. Belediye başkanımız 'değiştirelim' diyor. Çok büyütülecek bir şey değil aslında'' dedi.

Parktaki heykelin 15 Temmuz'da değiştirildiği bildirildi.

GAZETEPORT - (AA) - 28 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.