Âşık Veysel'in uzun ince bir yolu

Âşık Veysel'in uzun ince bir yolu

Âşık Veysel'in uzun ince bir yolu KALAN Müzik tarafından gün ışığına çıkarılan TRT arşivlerinin ilk meyvesi olan “Küçük...

A+A-

Âşık Veysel'in uzun ince bir yolu Âşık Veysel'in uzun ince bir yolu

KALAN Müzik tarafından gün ışığına çıkarılan TRT arşivlerinin ilk meyvesi olan “Küçük Dünyam” adlı Âşık Veysel Belgeseli piyasaya sunuldu.

KALAN Müzik tarafından gün ışığına çıkarılan TRT arşivlerinin ilk meyvesi olan “Küçük Dünyam” adlı Âşık Veysel Belgeseli piyasaya sunuldu. Can Dündar’ın danışmanlığını yaptığı, Hacı Mehmet Duranoğlu’nun yazıp yönettiği, Toygar Işıklı’nın müziklerini hazırladığı Âşık Veysel Belgeseli, bir halk ozanının yaşam serüvenini gözler önüne seriyor. 2 CD’den oluşan Âşık Veysel albümü de DVD ile birlikte piyasaya sunulan bir başka çalışma.

Albümde, TRT arşivinde bulunan Âşık Veysel kayıtları, Kalan Müzik tarafından seçilip temizlenmiş olarak yer alıyor. Albümün ilk CD’si, ozanın kendi eserlerinden oluşuyor. İkinci CD ise Âşık Veysel’in kendinden önce yaşamış olan ustaların eserlerini yorumladığı kayıtlardan oluşuyor. Aşığın 20 Mart 2009’da 36. ölüm yıl dönümü anısına hazırlanan DVD ve CD’lerin yanı sıra yeni yapımların yayını, TRT ve Kalan Müzik iş birliği ile sürdürülecek. Âşık Veysel belgeseli bu iş birliğinin ilk ürünü.

EVRENSEL - (KÜLTÜR SERVİSİ) - 13 Mayıs 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.