Asıl Ben Protesto Ediyorum

Asıl Ben Protesto Ediyorum

Asıl Ben Protesto Ediyorum    Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Hacı Bektaşi Veli anma töreninde protestoların kendi konuşması sırasında...

A+A-

Asıl Ben Protesto EdiyorumAsıl Ben Protesto Ediyorum
   
Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Hacı Bektaşi Veli anma töreninde protestoların kendi konuşması sırasında başlamasının sadece bir tesadüf olduğunu söyledi ve “Asıl mağdur olan benim. Cumhurbaşkanlığı personeli sözümü kesti. Asıl ben protesto ediyorum” dedi. Oktay, konuşmasını protestolar yüzünden değil, Cumhurbaşkanlığı personelinin engellemesi yüzünden kestiğini belirtti.

Oktay, konuşurken şenlik alanına giren bir grup, “Sivas’ın hesabı sorulacak”, “Sivas’ı unutturmayacağız” sloganları atarak protestoları başlatmıştı. Oktay, Sivas’ta 2 Temmuz 1993’de 33 aydının katledildiği dönemde Adalet Bakanıydı. Oktay, asıl sorunun kendisine 20 dakika olarak tanınan konuşma süresinin Cumhurbaşkanlığı personeli tarafından 5 dakika sonra kesilmesinde görüyor. Kendisine yönelik bir protesto olmadığını düşünüyor. Kendisine 15-20 dakika olarak tanınan sürede konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Oktay’dan daha konuşmasının başındayken, Cumhurbaşkanlığı Protokol Müdürlüğü görevlisi, konuşmasını hızla bitirmesini istedi. Sinirlenen Oktay, “Bu koşullar nedeniyle konuşmamı sürdüremeyeceğim” dedi.

Kürsüden ayrılan Oktay, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu’nun elinden ödülünü aldıktan sonra tören alanından hemen ayrıldı. Oktay, basın mensuplarına, “O görevli bana ‘Bitirin’ deyince sinirlendim. Bu faşistliktir, anti demokratlıktır” dedi.

Konuyla ilgili Oktay’ın Birgün’ün sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

» Tam da siz konuşurken protestoların başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Size yönelik bir protesto mu yoksa tesadüf mü?

Bana yönelik hiçbir şey yok. Ben herkesin kabul ettiği bir kişiyim. Benim protesto edilmem diye bir şey olamaz. Tamamen tesadüfen benim konuşmam sırasında protestolar başladı. Yoksa protestocular da beni sever protesto etmeyenler de sever. Beni protesto ettiklerini kabul etmiyorum.

» Peki konuşmanızı neden yarıda kestiniz?

Bana ödül töreninde 15- 20 dakika konuşabileceğim söylenmişti. Ben de ona göre hazırlık yapmıştım. Ben ilk kez kürsüye çıkmıyorum ve kürsüye saygım var. Ama Cumhurbaşkanlığı personeli bana müdahale etti. Kısa kesmemi istedi. ‘Sen kimsin de benim sözümü kesiyorsun’ dedim. Ben devam etmeye çalıştım ama müdahaleler oldu. İlle de konuşmamı kesmem istendi. Oysa bu tören belediyenin töreni ve bana da bu hak tanınmış. Ben ödül alan kişi olarak kürsüdeyim. Sürekli taciz durumu oldu yani. Bunun üzerine bu şartlar altında konuşmama devam edemeyeceğimi söyledim. Yoksa konuşmamı kesmemin protestoyla falan ilgisi yok.

» Basında Cumhurbaşkanı Gül’ün size konuşmanıza devam edin dediği yazıldı. Sahnedeki görevlilere “Konuşmasına devam etsin” diye seslendiği belirtildi. Gül’le konuştunuz mu? Bunlar ne kadar doğru?

Ben ne Gül’le karılaştım ne de Gül’ün dediğini duydum. Hiç karşı karşıya gelmedik. Bu yalan. Ben konuşma yaparken Gül’ün dinleyici olup olmadığını bile bilmiyorum. Elbette böyle bir törende Cumhurbaşkanlığı personelinin törenin sahipleri dururken müdahale etmesi kabul edilebilir bir şey değil. Bu zamana kadar böyle bir şey yaşamadım ben.

BİRGÜN - 18 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.