Asıl saçmalayan "Sn Bakan'dır"

Asıl saçmalayan "Sn Bakan'dır"

Asıl saçmalayan "Sn Bakan'dır" Ertuğrul Günay Alevi örgütlerinin Hacıbektaş Müzesi ile ilgili taleplerine karşı...

A+A-

Asıl saçmalayan "Sn Bakan'dır" Asıl saçmalayan "Sn Bakan'dır"

Ertuğrul Günay Alevi örgütlerinin Hacıbektaş Müzesi ile ilgili taleplerine karşı ‘Saçmalamayın, siyaset yapıyorsunuz’ şeklinde konuştu. Alevi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ise Ertuğrul Günay’ı siyaset yapmakla eleştirdi.

Bir basın açıklaması yayınlayan Alevi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Günay’ın Alevilerden önce özür dileyip ardından saçmalıyorlar demesini eleştirdi. Balkız, Alevileri siyaset yapmakla suçlayan Günay’ın siyaset yaptığını belirtti. Balkız son olarak “bu yola mayın döşeyenlerin yine mayın döşeyeceklerini tahmin etmiyor değiliz, Ertuğrul Günay başta olmak üzere herkesi elbirliği ile Ankara’daki mayınları temizleyerek işe başlamaya davet ediyoruz” dedi.

Alevi Çalıştayı’nda gündeme gelen Hacıbektaş Müzesi’nin Alevi örgütlerine veya Hacıbektaş Belediyesi’ne verilmesi isteği hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın görüşlerini soran Radikal gazetesi, “O zaman Mevlana Müzesi'ni de Mevlevilere teslim edelim. Saçmalamasınlar bazıları, işi yokuşa sürme konusunda özel gayret gösteriyorlar” yanıtını almıştı. Günay’ın açıklaması, yıllardır devletin Kürt sorununa dair “O zaman Çerkezler de, Lazlar da ayrı devlet kursun” söylemini hatırlattı.

Alevi Çalıştayı’nı izleyen Devlet Bakanı Faruk Çelik ise konu ile ilgili olarak “Ne aldatan ne de aldatılan olmak istiyorum. İşimiz zor; Alevilerden de Sünnilerden de itirazlar gelecektir. Ama el birliği ile bunların üstesinden geleceğiz” demişti. Çelik’in bu açıklamaları, Alevilerin uğradığı ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik her girişim karşısında Alevi-Sünni gerilimini gündeme getiren hükümetin adım atmaktaki isteksizliğini ve samimiyetsizliğini ortaya koyuyor.

Sendika.Org - 06 Haziran 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.