Asım Bezirci mezarı başında anıldı

Asım Bezirci mezarı başında anıldı

FOTO GALERİ :Asım Bezirci mezarı başında anıldı Asım Bezirci mezarı başında anıldı Madımak Oteli’nde katledilen Asım Bezirci’nin Zincirlikuyu’daki...

A+A-

FOTO GALERİ :Asım Bezirci mezarı başında anıldı

Asım Bezirci mezarı başında anıldı

Madımak Oteli’nde katledilen Asım Bezirci’nin Zincirlikuyu’daki mezarı başında yapılan anmada katliamın sorumlularının hala yargılanmadığına dikkat çekildi. Anma da konuşan Asım Bezirci'nin eşi Refika Bezirci, Asım Bezirci’nin kendileri gibi düşünmeyenlere yaşama hakkı tanımayanlar tarafından organize bir şekilde katledildiğini ifade ederek katillerin hala yargılanmadığına dikkat çekti.

Bezirci, 15 yıldır taleplerimize çağrılarımıza kulak tıkayan yetkililer Madımak otelinin müze yapılması talebine olumlu bir yanıt vermelidirler’ dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına bir konuşma yapan PSAKD GYK üyesi Hüseyin YILMAZ konuşmasında Asım Bezirci'nin Türk edebiyatındaki yerinden ve 70'in üzerindeki eserinden söz ederek, "onu katledenler, Asım Bezirci'nin aydınlığına tahammül edemeyen karanlık güçlerdi" dedi.

Yaklaşık olarak 250 kişinin katıldığı Asım Bezirci'nin mezarı başında yapılan anmaya PSAKD İstanbul şubeleri, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, EMEP, TKP ve ESP katılım gösterdi.

Asım Bezirci'nin mezarı başındaki anmadan sonra burada ki kitle yine Zincirlikuyu'da bulunan Türk müziğinin usta sanatçılarından Ruhi SU ve DİSK'in eski başkanlarından Abdullah BAŞTÜRK'ün mezarlarını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.

Katılımcılar saat 15:00'de biten anmadan sonra, Nesimi ÇİMEN'i anmak üzere Karacaahmet Mezarlığına hareket etti.

ALEVİ HABER AJANSI / İstanbul - 3 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.