Asimilasyon merkezi işbaşında

Asimilasyon merkezi işbaşında

Asimilasyon merkezi işbaşındaBaşkanlığını Fermani ALTUN'un yaptığı gerici Dünya Ehl-i Beyt Vakfı "Ehl-i Beyt Akademisi" adlı sözde...

A+A-

Asimilasyon merkezi işbaşındaAsimilasyon merkezi işbaşında

Başkanlığını Fermani ALTUN'un yaptığı gerici Dünya Ehl-i Beyt Vakfı "Ehl-i Beyt Akademisi" adlı sözde akademiyle "Dedeleri eğitecekmiş !" Ekim ayında İstanbul Alibeyköy'de Devlet Bakanları Nimet ÇUBUKÇU, M. Sait YAZICIOĞLU ve Milli Savunma Bakanı Vecdi GÖNÜL gibi AKP'li bakanların katılımıyla açılan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı genel merkezinde açılan akademi gerici basının ilgisine mazhar olmaya devam ediyor. Zaman Gazetesinin "Dede yetiştirecek Ehl-i Beyt Akademisi eğitime başlıyor" başlıklı haberine bakılırsa "'Dede' ve inanç önderi yetiştirmek amacıyla kurulan akademiden mezun olanlar, yurtiçi ve yurtdışında Alevi-İslam inancını kitlelere anlatacak"larmış!  
 
Yine Zaman Gazetesinin haberine göre Dünya Ehl-i Beyt Vakfı "Türkiye'de 126, Balkanlar'da 27, Avrupa'da 64 Alevi-Bektaşi kuruluşunun bağlı olduğu" bir kuruluşmuş! Alevi kamuoyu şimdi "Bu vakfa bağlı Türkiye'de ki 126 Alevi-Bektaşi kuruluşunu" merak ediyor. Zira Vakfın resmi internet sitesinde ve yaptığımız araştırmalarda bu 126 kuruluştan bir tanesinin bile ismine ulaşamadık. Ve tabi sormadan edemedik "Bu da Zaman Gazetesinin hayali alevi dernekleri olayı" gibi hayali olmasın?

Zaman Gazetesinin allayıp pulladığı Dünya Ehl-i Beyt Vakfı haberini aktarıyoruz;

Dede yetiştirecek Ehl-i Beyt Akademisi eğitime başlıyor 

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı öncülüğünde kurulan Ehl-i Beyt Akademisi, ocak ayında faaliyete başlayacak. 'Dede' ve inanç önderi yetiştirmek amacıyla vakfın İstanbul Alibeyköy'deki genel merkezinde kurulan akademiden mezun olanlar, yurtiçi ve yurtdışında Alevi-İslam inancını kitlelere anlatacak. 
 
Türkiye'de 126, Balkanlar'da 27, Avrupa'da 64 Alevi-Bektaşi kuruluşunun bağlı olduğu Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, dede ve Alevi inanç önderi yetiştirme amacıyla hazırladığı eğitim projesini hayata geçiriyor. Vakıf bünyesinde kurulan Ehl-i Beyt Akademisi önümüzdeki ay 120 öğrenciyle eğitime başlayacak. Akademi ve eğitim projesiyle ilgili bilgi veren Vakıf Başkanı Fermani Altun, 600'ün üzerinde başvuru bulunduğunu, sınavla eleme yapıp öğrenci sayısını 120'ye düşüreceklerini belirtti. İki yıllık eğitim sonunda öğrenciler, cem yapacak ve Alevi İslam inancını kitlelere öğretecek inanç önderi durumuna gelecek. Akademi'de dedeler, yazarlar, akademisyenler dahil 50 öğretim elemanı görev alacak.

Vakıf, 3 Ocak 2009'da Alibeyköy'deki genel merkez binasında 2 bin kişilik Aşure yemeği verecek. Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal dahil birçok isim davet edildi. Altun, gündemdeki konuları değerlendirirken, hükümetin Alevi açılımını iyi niyetli bulduklarını, ancak yöntemde sıkıntı olduğunu söyledi. Altun, büyük Alevi kuruluşlarının dışarıda bırakılmaması gerektiğini, çözümün içinde yer almak istediklerini kaydetti. Basın mensuplarının soruları üzerine CHP'nin 'çarşaf açılımını' değerlendiren Altun, "CHP tarafından yıllardır abluka altına alınan Alevi-Bektaşi grubu bilinçlenip partiden uzaklaşmaya başladı. Bu açılım da parti politikasının boşalmasının sonucudur, şimdi oralara umut bağladı." dedi. Uzun yıllar CHP'de siyaset yaptığını, savunduğu görüşler sebebiyle saldırıya uğradığını ve istifa ettiğini belirten Altun şunları söyledi: "Siyaseti bırakıp bu vakfı kurdum. 15 yıldır CHP hariç tüm partiler toplantılarımıza katılır. Bizim çabalarımız sonunda, CHP ablukası altındaki Alevi kitle bu çemberi kırdı ve bunlardan uzaklaştı. İnsanlar artık gerçeği görüyor ve inançla ideolojiyi, siyaseti karıştırmıyor. Bu da CHP'nin hoşuna gitmiyor."
 
ZAMAN - Ahmet Dinç - 14 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.