Asimilasyonda son nokta : İl Müftüsünü ve İlahiyatçıları posta oturttular!

Asimilasyonda son nokta : İl Müftüsünü ve İlahiyatçıları posta oturttular!

Asimilasyonda son nokta : İl Müftüsünü ve İlahiyatçıları posta oturttular!Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Hızır Cemi’ne...

A+A-

Asimilasyonda son nokta : İl Müftüsünü ve İlahiyatçıları posta oturttular!

Asimilasyonda son nokta : İl Müftüsünü ve İlahiyatçıları posta oturttular!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Hızır Cemi’ne İl Müftüsü ile İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı.

Bu kadar da olmaz dedirten gelişme hakkında Çorum basınında çıkan haberleri aktarıyoruz:

Hızır Cemi'ne yoğun katılım

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Hızır Cemi’ne İl Müftüsü ile İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı. İşte Hızır Cemi’nden ayrıntılar…

Şubat ayında tutulan 3 günlük orucun ardından gerçekleştirilen Hızır Cemi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'nde yapıldı. Cem töreni öncesinde Vakıf Başkanı Durmuş Aslan tarafından belediye hoparlöründen anons yaptırılarak, tüm şehir halkı davet edildi.

Vakfın hizmet binasındaki cem törenine İl Müftüsü Ahmet Çelik, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ferhat Koca, Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜHAM) Müdürü Prof. Dr. Osman Eğri, öğretim üyeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Fotoğraftakiler

1- Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ferhat Koca

2- Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜHAM) Müdürü Prof. Dr. Osman Eğri

3- Dede Arif Demiral

4- İl Müftüsü Ahmet Çelik

Cem törenini yöneten dede Arif Demiral, Alevilik öğretilerini anlatarak Hızır Cemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Hızır Aleyhisselam için 3 gün oruç tutulduğunu ve ardından Hızır Cemi yapıldığını ifade eden Demiral, "Gayesi baharın gelişini bildirmek, doğanın canlanmasını, insanların bir araya gelmesini ve İslamın güzelliklerini yaşamaktır. İnsanların hepsini Hızır gözüyle görkü Hazreti Peygamber'e, Hazreti Ali'ye ve Ehli Beyte yoldaş olasın. İnsanı ayırt etmeyesin. Yunus misali Yaradan'dan ötürü herkesi sevmeliyiz" dedi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise, "Allah celle celalühü ibadetimizi, birliğimizi, dirliğimizi makbul etsin. Ceminiz mübarek, hayırlı olsun. Bütün dualara amin diyoruz, Allah yüzlerimizi ak etsin" şeklinde konuşurken, HÜHAM Müdürü Prof. Dr. Osman Eğri de Hızır Aleyhisselam hakkında bir konuşma yaptı.

Cem sonunda evlerde hazırlanıp getirilen lokmalar eşit şekilde pay edilerek vatandaşlara dağıtıldı.

KAYNAK : Ajanscorum.com / Burçin - (Alevi Haber) - 22.02.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.