"Asla unutmayacağız; asla affetmeyeceğiz"

"Asla unutmayacağız; asla affetmeyeceğiz"

"Asla unutmayacağız; asla affetmeyeceğiz"2 TEMMUZ 1993 Madımak katliamının üzerinden 18 yıl geçti. Katliam, yıldönümüne...

A+A-

"Asla unutmayacağız; asla affetmeyeceğiz""Asla unutmayacağız; asla affetmeyeceğiz"

2 TEMMUZ 1993 Madımak katliamının üzerinden 18 yıl geçti. Katliam, yıldönümüne denk gelen hafta boyunca birçok yerde etkinliklerle lanetlenecek, 2 Temmuz günü de Sivas Madımak önünde ve birçok ilde mitingler gerçekleştirilecek. Katliamı “asla unutmayacaklarını, asla affetmeyeceklerini” belirten aileler ve Ankara’daki emek ve demokrasi güçleri, Sivas’ın hesabının mutlaka sorulacağının altını çizdiler.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin (PSAKD) çağrısıyla dün Mülkiyeliler Birliğinde bir araya gelen Alevi dernekleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve aileler basın toplantısıyla anma etkinliklerini duyurdu, “Madımak Utanç Müzesi olmalı” taleplerini yinelediler.

AİLELER DE KATILDI

Açıklamaya, Murat Gündüz’ün babası Mehmet Gündüz, Gülsün Karababa’nın annesi Sultan Karababa, ablası Zeynep Karababa, Koray ve Menekşe Kaya’nın annesi Hüsne Kaya, Serkan Doğan’ın annesi Pakize Doğan ve kardeşi Serdar Doğan, Nurcan Şahin’in annesi Fidan Şahin ve babası Mahmut Şahin, Handan Metin’in ablaları Şehriban Metin ve Hülya Metin ile “can”ların diğer yakınları da katıldı.

Masalarda katledilen 33 “can”ın fotoğraflarının bulunduğu toplantı, “can”ların tek tek isimlerinin okunmasıyla başladı. Ortak metni okuyan PSAKD Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, “Katliamın üzerinden 18 yıl geçti, yitirdiklerimizin yürekleri yüreğimizde sıcacık durmaktadır” dedi.

‘AKP KATLİAMI KAPATMAK İSTİYOR’

AKP Hükümetinin, Alevisiz Alevi çalıştaylarıyla, zorunlu din dersleri ve Diyanet eliyle uygulanan asimilasyon politikasının sürdüğüne dikkat çeken Güzelgül, Madımak Otelinin beş yıldızlı kültür merkezi olarak organize edilmesine, Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi tabelası asılmasına tepki gösterdi.

AKP’nin yangının ve katliamın sorumluları olarak neredeyse yananları göstererek, katliamı kapatmak istediğine de vurgu yapan Güzelgül, isim verilmeden “Madımak’ta 4 PKK’li” başlıklı haberler kastedilerek, “Suçluları başka adreste arama gayreti içindeki AKP Hükümeti süreci bulandırıyor” dedi.

‘UNUTURSAK, HATIRLATIRLAR’

Unutmamanın yeni katliamların önüne geçeceğini de belirten Güzelgül, “Unutursak hatırlatırlar. Maraş’ı unuttuk Çorum’la hatırlattılar. Çorum unutuldu, Sivas’la hatırlattılar” dedi.

Güzelgül, “Madımak Utanç Müzesi” olana kadar mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

Katliamı lanetleme, “can”ları anma etkinliği basın toplantısı ile başlayıp, 2 Temmuzda Ankara’da ve Sivas’ta mitinglerle, 6 Temmuzda Karşıyaka Mezarlığında mezarları başındaki anmaya kadar her gün bir etkinlikle devam edecek.

(Ankara/EVRENSEL) - 24 Haziran 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.