Ata ÖZER : Dayak Yiyen Öğrenciyi Alevi-Süni Diye Ayırmayın !

Ata ÖZER : Dayak Yiyen Öğrenciyi Alevi-Süni Diye Ayırmayın !

Alevi öğrencilere şiddet iddiası Özer, "İstanbul'da son aylarda sık sık Alevi öğrencilere karşı öğretmenlerin şiddet...

A+A-

Alevi öğrencilere şiddet iddiasıAlevi öğrencilere şiddet iddiası
 
Özer, "İstanbul'da son aylarda sık sık Alevi öğrencilere karşı öğretmenlerin şiddet uyguladığı" yolunda iddialar bulunduğunun hatırlatılması üzerine de "İstanbul'da değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde görev yapan her gelmiş geçmiş bakan hiçbir zaman için vatandaşlarını Alevi-Sünni, zengin-fakir diye ayırma lüksüne sahip değildir" dedi.
 
"Bizim bakanlığımız ve sayın bakanımızın da böyle bir ayrım yaptığını söylemek abesle iştigaldir" diyen Özer, "Öğretmenlerimizin de o çocuğun başına gelen olayları a'sından z'sine kadar inceledim. Bizzat anneyle kendim konuştum. Olayla ilgili anında bana haber verildi" diye konuştu.
 
Özer, annenin böyle bir şikayeti olmadığına işaret ederek, "Bir öğretmen yanlış yapmıştır. Burada olay gerçektir. Çocuk dövülmüştür, döven bir öğretmendir ama öğretmen bir çocuğu dövdüğü zaman gerekli cezayı kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde alır, ama dövülen çocuğu Alevi, Sünni, Çerkez, Abaza, Türk, Kürt diye ayırırsak işte o zaman toplumda felaket meydana gelir" dedi.

Böyle bir olayın olmadığını da annenin de söylediğine işaret eden Özer, "Çocuğun alnında mı yazıyor veyahut vücudunda bir marka mı var Alevi-Sünni olduğu yönünde? Sizden ricam yavrularımızı bu tür ayırımlara sokmayalım. Hadiseyi yapan öğretmen suçludur. Bunu sizinle paylaşıyorum. Yönetmelik gereği işlem yapılmış, anında açığa alınmıştır. Soruşturma devam ediyor. Neticesine göre de gerekli idari, adli cezaları alacak" diye konuştu.

"Hiçbir okulda mescit olmaz"

Özer, "Bahçelievler'deki bir okulun zemin katında mescit olduğu" yolundaki iddiaların hatırlatılması üzerine de elinde somut deliller olduğunu belirterek, "O olay bizi aşmıştır. Olan bir olay da yoktur. Onunla ilgili sorularınızı da cevaplandırmayacağım" dedi.
 
Özer, "İddiaları ret mi ediyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine de iddiaları reddetmek gibi bir lüksü olmadığını, elindeki donelere göre konuştuğunu, bunlarla ilgili ileride açıklamalar yapılacağını söyledi.
 
Başka bir gazetecinin "Mescit var mı?" diye sorduğu Özer, "Hiçbir okulda mescit olmaz. Bununla ilgili tartışmıyorum. Bütün devlet dairelerinde de bireylerin kendilerine göre ibadet yapma hakkı vardır. Öğrenci de yapabilir, ama mescit şekline dönüştürülemez" dedi.

(ANKA) - CNN TÜRK - 22 Ocak 2008

Ata Özer: "Dövülen Çocuğu Alevi-Sünni, Kürt-Türk Diye Ayırırsak Toplumda Felaket Meydana Gelir"
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde bir öğrencinin öğretmeni tarafından dövülmesini doğruladı. Özer, "Evet çocuk dövülmüştür; ancak dövülen çocuğu Alevi-Sünni, Kürt-Türk diye ayırırsak toplumda felaket meydana gelir." dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde bir öğrencinin öğretmeni tarafından dövülmesini doğruladı. Özer, "Evet çocuk dövülmüştür; ancak dövülen çocuğu Alevi-Sünni, Kürt-Türk diye ayırırsak toplumda felaket meydana gelir." dedi.

Ata Özer, basın mensuplarının son günlerde İstanbul'daki okullara ilişkin bazı iddialara ilişkin sorularını yanıtladı. Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde bir öğrencinin dövülmesi iddiasına ilişkin soruya Özer, "Bu iddiaları ortaya atmak abesle iştigaldir. Dövülen çocuğun annesiyle kendim konuştum; annenin bu konuda bir şikayeti yok. Evet çocuk dövülmüştür; ancak dövülen çocuğu Alevi-Sünni, Kürt-Türk diye ayırırsak toplumda felaket meydana gelir. Böyle bir olayın olmadığnı anne bizzat bize söyledi. Hadiseyi yapan öğretmen yönetmelik gereği hemen açığa alındı. Ancak soruşturma devam ediyor." diye yanıtladı.

İHA - HABERLER.COM - 22 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.