Ataşehir PSAKD: Adli kontrol halkın değerlerini koruyanlara değil, satanlara uygulansın

Ataşehir PSAKD: Adli kontrol halkın değerlerini koruyanlara değil, satanlara uygulansın

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya'nın da aralarında olduğu 26 kişinin gözaltına alınmasına ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına Pir Sultan

A+A-

1 Mayıs Mahallesi’nde gözaltına alınan PSAKD Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya’nın da aralarında olduğu 26 kişi adli kontrol şartıyla Kartal Anadolu Adliyesi’nden serbest bırakıldı.

Halk, 1 Mayıs Mahallesi’nde 2 Eylül Direniş Festivali kapsamında, Deniz Gezmiş Parkı’ndan 30 Ağustos İlköğretim Okulu önüne yürümek istemişti. Ancak polis izin vermeyerek müdahale edip 26 kişiyi gözaltına almıştı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya’nın da aralarında olduğu 26 kişinin gözaltına alınmasına ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şube’den tepki geldi.

Yazılı bir açıklama yapan dernek, 43 yıl önce Anadolu’nun çeşitli illerinden göç eden insanların 1 Mayıs Mahallesi’ni kurduklarını belirterek, “Geldikleri mahallede uğradıkları ayrımcılığa ve baskılara karşı kendi değerlerini inançlarını ve kültürlerini korumak ve sürdürmek için örgütlendiler. Devrimci durumun etkili olduğu mahallede verdikleri mücadele ile o dönemde önemli değerler yaratıldı. Bu sürecin en önemli günü ranta karşı barınma hakkı mücadelesinde 2 Eylül günü yapılan baskında 12 canımızı yitirdik, onlarcası yaralandı ve tutuklananlar oldu. Ancak yapılan baskılara rağmen mahallemizi korumaya devam edildi” dedi.

Bütün bu değerlerin korunması, sürdürülmesi için her yıl 2 Eylül Festivali’nin mahallede bulunan demokratik kurumlar ve Pir sultan Abdal Kültür Derneği’nin birlikte yapıldığını hatırlatan dernek, festivalde son dönemlerde kentlerde yaşanan ranta, talana, kadına yönelik şiddete ve asimilasyona karşı mücadele edildiğini hatırlattı.

“YARALANANLAR OLDU”

Pandemi dikkate alınarak temsili ve sokaklarda sosyal mesafenin dikkate alınarak festival düzenlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“2 Eylül festivali için bir araya gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve mahallede buluna demokrattık kitle örgütleri ile Deniz Gezmiş Parkı’ndan 2 Eylül direnişinde yitirdiğimiz canlarımızın bulunduğu 30 Ağustos ilköğretim okuluna kadar yürüyüş yapılarak açıklama ile sonuçlandırılacaktı. Ancak en demokratik hakkı kullanmaya tahammül etmeyen güvenlik güçleri açıklama için gelen tüm canları darp ederek, gözaltına aldı. Yaralanalar oldu. Darp edilenlerden ayağı kırılan arkadaşımız oldu. Tüm bunlar ile birlikte aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alaşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya ve Yönetim Kurulu üyesi Bahar Tekin’in de bulunduğu herkes gözaltına alındı.

“BASKILAR BİZİ DAVAMIZDAN VAZGEÇİRMEYECEK”

Ranta, talana asimilasyona, kadın şiddetine karşı mücadele edenlere karşı yapılan bu baskılar bizleri asla davamızdan vazgeçirmeyecektir. Kentsel dönüşümde en çok rant sağlayanlar, sokak ortasında kadın cinayetlerini seyredenler, halkın değerlerini koruyanlara karsı yaptıkları bu uygulama kabul edilemez. Bizler her türlü hukuksuzluğa karşı devrimcilerin geçmişte yarattıkları bu değerleri halkın değerleri olarak bugüne kadar koruduk. Bundan sonrada bunları koruyacağız. Bu konuda yapılan bu baskılara bizler yabancı değiliz. Bundan sonra da ne ilk ne de son olacak.

“TÜM CANLARIMIZ TERS KELEPÇEYLE TUTULDU”

Bugün yaklaşık saat 12.00’den itibaren adliyeye getirilen canlarımız hiçbir işlem yapılmadan saat 19.00′ kadar bekletildiler. Diğer yandan dışarıda kurumlarımızdan gelen canlarımız gün boyu adliye çevresinde herhangi bir açıklama yapılmaması için gelenler baskı altına alınmaya çalışıldı. Gözaltı süresince tüm canlarımız ters kelepçe ile işkence altında tutulmuşlardır.Gözaltına alınan tüm canlarımız hiçbir suç olmamasına rağmen suçlu gösterilerek haftada 4 gün adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Bizler bu hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz. Bu mücadelede Bugün burada bizi yalnız bırakmayan, bizimle olan başta Pir Sultan derneklerimizin başkan yöneticileri olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütlerine teşekkür ederiz. Birlikte mücadele ederek kazanacağız.”

PİRHA/ İSTANBUL

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.