Av. Necati YILMAZ, CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

Av. Necati YILMAZ, CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

Av. Necati YILMAZ, CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı“Halkın iktidarı için adayım”Divriği Gazetesi’nin haberine göre;...

A+A-

Av. Necati YILMAZ, CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday AdayıAv. Necati YILMAZ, CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

“Halkın iktidarı için adayım”

Divriği Gazetesi’nin haberine göre; Av. Necati YILMAZ 19 Mart 2011 Cumartesi günü düzenleyeceği basın toplantısıyla CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olacağını resmen açıklayacak.

NECATİ YILMAZ KİMDİR? : 1964 Sivas Divriği Hamuçimen (Çayözü) Köyü doğumlu.

1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1989–1990 yıllarında Sivas / Zara’ da yargıç olarak çalıştı. Askerlik hizmetini de Askeri yargıç olarak yaptı. 1990 yılından bu yana Ankara Barosu’na kayıtlı serbest avukattır.

1990 yılından itibaren Türk Hukuk Kurumu, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Ankara Barosu’ nun Demokratik Sol Avukatlar Grubu içinde ülkenin ve yargının sorunları üzerinde örgütlü çalışmalara katıldı. Ankara Barosu’nda 2007 yılından başlayarak Stajyer avukatların eğitimi ile ilgili danışmanlık görevini sürdürmektedir. Kültür-Sen, Mülkiyeliler Birliği, THT, Yol TV Ankara Temsilciliği gibi birçok demokratik kitle örgütü ve meslek örgütünde hukuk danışmanlığı yaptı.

1993 Sivas Katliamı davasında mağdur ailelerin vekili, 12 Eylül 1980 sonrası siyasi davalar ile Alevi Bektaşi Kuruluşları Birliği’nin kapatılması davası gibi birçok toplumsal davaların avukatlığını üstlendi. 1990–1994 yılları arasında 2 dönem Divriği Kültür Derneği (Ankara) Başkanlığında bulundu. Divriği Kültür Derneği Danışma Kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

1998–2000 yılları arasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde genel başkanı, 2000–2002 yıllarında Onur Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2000–2002 yılları arasında Alevi-Bektaşi Kuruluşları Birliği’nin Alevi Bektaşi Federasyonu’nun kuruluş çalışmalarında yer aldı. 1990 yılından itibaren üyesi olduğu Çağdaş Hukukçular Derneği’nin disiplin kurulu üyeliğinde bulundu. 2 Temmuz Pir Sultan Abdal Kültür ve Eğitim Vakfı, Divriği Kültür ve Dayanışma Vakfı kurucu üyesi, Bilgi Düşünce Üretim ve Paylaşım Kooperatifi’nin kurucu üyesi ve Başkan Yardımcısı oldu ve çalışmalarında aktif görev üstlendi. Tüm Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Topluluğu’nda üye ve Aşık Veysel Kültür Derneği’nde danışma kurulu üyesi olarak çalıştı. Siyasi parti çalışmalarını 1990 yılından itibaren üye olarak SHP - CHP Mamak ve Çankaya İlçe örgütlerinde sürdürdü. Partinin ilçe seçim komitelerinde ve parti adına İlçe Seçim Kurullarında görevler üstlenip, Partide ilçe ve il delegesi olarak görev yaptı. 2000–2002 yıllarında CHP Genel Merkezi Hukuk Biriminde, yeni tüzük çalışmalarında ve halkla birlikte çözüm toplantılarında görev yaptı. Halen CHP Çankaya İlçe Örgütü’nün üyesidir.

Çeşitli gazete, dergi ve kitaplarda röportaj ve makaleleri yayınlandı. Meslektaşı Nihal Yılmaz’la evli ve Ekin isminde kızları bulunmaktadır.

Necati YILMAZ, 19 Mart 2011 Cumartesi günü Saat: 14.00 ‘de Milli Müdafaa Caddesinde CHP Ankara İl Binası önünde yapacağı kitlesel basın açıklaması ile adaylığını resmen duyuracak.

Alevi Haber - 12 Mart 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.