Avcılar Belediyesi Firuzköy Cem Kültür Evine El Koydu

Avcılar Belediyesi Firuzköy Cem Kültür Evine El Koydu

Avcılar Belediyesi Firuzköy Cem Kültür Evine El Koydu "KAMUOYUNA DUYURULUR" Mülkiyeti Avcılar Belediyesi’ne ait Avcılar Firuzköy...

A+A-

Avcılar Belediyesi Firuzköy Cem Kültür Evine El KoyduAvcılar Belediyesi Firuzköy Cem Kültür Evine El Koydu

"KAMUOYUNA DUYURULUR"

Mülkiyeti Avcılar Belediyesi’ne ait Avcılar Firuzköy Mahallesi 139 ada 4 parsel sayılı yer üzerinde 1996 yılından beri Vakfımıza bağlı Firuzköy Cem Kültür Evi faaliyet göstermektedir. 1996 yılında dönemin Belediye Başkanı tarafından anılan yerin cemevi yapılmak üzere tahsis edileceği vakfımıza ve yöre halkına taahhüt edilmişti. Ancak geçen 12 yıl boyunca Avcılar Belediyesi’ne yaptığımız başvurular sonuç vermedi. Bu yere ilişkin mülkiyet sorunu olduğu ve imar mevzuatı gerekçe gösterilerek talebimiz yanıtlanmadı. İmar mevzuatının uygun hale gelmesiyle birlikte yeniden talepte bulunulmuş ve talebe olumlu yanıt verilmesi beklenirken; Firuzköy’de yaşayan Alevi yurttaşların inanç ve ibadet ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan bu yerin iki ay önce kurulan başka bir kuruluşa tahsis edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. 1996 yılından bu yana bölge halkına inançlarının gereklerini icra edebilecekleri yer sağlama konusunda girişimlerde bulunma görevini üstlenmiş bulunan CEM Vakfı’na olumlu cevap vermek yerine yeni kurulan bir derneğe yerin tahsis edilmesi dikkat çekicidir. Üstelik bu derneğin bölge halkınca bilinmediği ve kabul görmediği, halkı bölmek amacıyla kurulduğu bölge halkınca da dile getirilmektedir.

Avcılar Belediye Başkanı Sayın Mustafa Değirmenci gerek Cem TV’de katıldığı programlarda gerekse halkla yüz yüze yaptığı görüşmelerde bu talebi olumlu karşıladığını belirtmiştir. Ancak bugün Avcılar Belediye Meclisi gerçek talep edenlere değil paravan olarak halkı bölmek amacıyla kurulmuş bir derneğe tahsisi yapmıştır. Bu kararın düzeltilerek, tahsisin CEM Vakfı’na yapılması ve maddi bir hatadan dönülmesi hem vakfımızın hem de bölge halkının istemidir.

Bu çerçevede söz konusu meclis kararının icrasının durdurularak tekrarın meclis gündemine alınması ve talebe uygun biçimde karara bağlanarak CEM Vakfı’na tahsis edilmesini talep etmekteyiz.

Saygılarımızla.

CEM Vakfı - 20 Şubat 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.