AVF : "Alevi Açılımı Alevi Gerilimine Dönüşüyor"

AVF : "Alevi Açılımı Alevi Gerilimine Dönüşüyor"

AVF : "Alevi Açılımı Alevi Gerilimine Dönüşüyor"ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU BASIN BİLDİRİSİAlevi Açılımı –...

A+A-

AVF : "Alevi Açılımı Alevi Gerilimine Dönüşüyor"AVF : "Alevi Açılımı Alevi Gerilimine Dönüşüyor"

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU BASIN BİLDİRİSİ

Alevi Açılımı – Alevi Gerilimine Dönüşüyor

Aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da bulunduğu, bu kez gözaltı  listesinin basına önceden verilmediği bir yeni Ergenekon dalgası geldi.

Bir Alevi dedesi olan eski adalet bakanı Sn. Seyfi Oktay’ın sözleri şöyle: “Yaşamım boyunca demokrasi için mücadele ettim. Yargı olaya el koydu, ona saygılı olacağım.”  Böyle bir kişi herhalde savcının çağrısına uyar, ifadesini verir, elindeki bilgiyi aktarırdı. 76 yaşında siyasi ve demokratik geçmişi iyi bilinen bir insan gözaltına alınıp, saatlerce süren aramalarla, tansiyonu 22’ye çıkana kadar rahatsız edilmeli mi idi? Bundan kim yarar görür?

Yargıya saygılı, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesi için uzun ve anlamlı mücadeleler  vermiş olan Sn. Oktay ve Sn. Oktay gibi düşünenlerin üzerine adeta toplumumuzu  tahrik edici  bir kararlılıkla giden Ergenekon soruşturması sorumlularının bu akıldışı, sıradışı uygulamaları, bireysel haklara saygısız davranışları ile topluma bir korku örtüsü örtme amacını mı güttükleri, yasadışı darbeler hazırlayanları takip ediyoruz derken, insanları  nefes almaktan korkacak hale getirmeyi mi amaçladıkları doğrusu pek iyi anlaşılamıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Hatay Samadağı’nda başlatılan bir dizi Alevi provakasyonu, Alevi canlarımızın sağduyusu, Antakya valisi ile Samandağ kaymakamının duyarlılıkları sonucu boşa çıkarıldı, bazı şüpheliler gözaltına alındı. Bu hafta Antakya’da deniz üssüne yapılan saldırı, bölgede bir  yandan da bir Alevi- Sünni  çatışması hazırlanmaya çalışıldığını düşündürüyor.

Son Ergenekon dalgasının hedefinde görülen Alevi  dostlarımızın hangi nedenlerle bu uygulamalara muhatap edildiğini anlamakta güçlük çekmekteyiz. Alevi açılımı durağanlaşırken, Alevi gerilimi yaratma gayretlerinin görünür hale geldiği kanısı toplumumuzu fazlası ile rahatsız etmektedir.

Yargıya tanınan olanaklar sonsuz soruşturmalar yaratmak için, keyfi cezalandırmalar için,  insanları,  kitleleri korkutmak için  kullanılmamalıdır. Erzincan soruşturmasının yönlenişi, Samandağ olayları, son Ergenekon dalgası ve bazı başka göstergeler, gerek bu toplumun Alevi yurttaşları olarak bizleri, gerekse toplumumuzun bir çok katmanını rahatsız etmektedir.

Soruşturmaların genel adaba uygun biçimde, toplumumuzun geleneksel insana saygı kuralları içinde sürdürülmesi, dosyaların bir an önce tamamlanması, ucu açık soruşturmalarda suçu sabit olmamış insanların yıllar boyu tutuklu kalmasına son verilmesi, bu ülkede Demokrasi’den sözedenlerin, Demokratik Açılım iddialarında bulunanların yapması gereken  ilk iştir.

Bir yandan yasaları korku imparatorluğu yaratmak için kullanarak, demokratik açılım yapılmaz, yapılamaz. Açılımlar da gerilimlere dönüşür, bundan da en çok zararı bu dönüşümleri yaratanlar görürler.

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU

Rasimpaşa Mah. Rıhtım Cad. Derya İş Merkezi A Blok Kat: 5 No: 88 Kadıköy-İstanbul

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy17809 = 'avfederasyonu' + '@';

addy17809 = addy17809 + 'yahoo' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text17809 = 'avfederasyonu' + '@' + 'yahoo' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

17809 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Telefon     : 0216 349 95 98

Telebelge : 0216 550 47 16

KAYNAK : Alevihaber.com - 3 Haziran 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.