AVF Başkanı Akbulut’tan Alevi köylerinin işaretlenmesine tepki: Her şeyin farkındayız!

AVF Başkanı Akbulut’tan Alevi köylerinin işaretlenmesine tepki: Her şeyin farkındayız!

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Tokat’ta bulunan Alevi köylerinin harita üzerinden kırmızı işaretlenmesine tepki gösterdi. Akbulut, “Unutmayın ki bu haritaları hafızalarınıza kazısanız da, bizler yüzyıllar boyu insan sevgisini öne

A+A-

Tokat’ta Sağlık Bakanlığı logolu bir haritada Alevi köylerinin kırmızı renkli ‘Alevi’ yazısıyla fişlendiği ortaya çıkmış ve tepki çeken haritaya bu ifadeleri yazan doktor, PİRHA’ya yaptığı açıklamada ‘iyi niyetli’ olduğunu, daha iyi bir hizmet için bunu yaptığını iddia ederek özür dilemişti.

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Tokat’ın Almus ilçesinde Alevilerin yaşadığı köylerin Sağlık Bakanlığı logolu haritada işaretlenmesine tepki gösterdi.

Akbulut, imha, inkar ve asimilasyon politikalarının günümüz şartlarına uyarlanmış şekilde devam ettiğine işaret ederek, sorumlular hakkında soruşturmanın başlatılması ve yargı önünde hesap vermeleri çağrısında bulundu.

Akbulut, ayrıca inanca yönelik ayrımcılık içeren bu olayda soruşturmanın bir tek haritayı işaretleyen doktor ile sınırlı kalmasının doğru olmadığını kaydetti.

“HARİTALARI HAFIZANIZA KAZISANIZ DA BİZ ALEVİLER HER ŞEYİN FARKINDAYIZ”

Akbulut, Hipokrat yeminine aykırı olarak doktorun inançlara yönelik ayrımcı tavır takındığı belirterek şöyle devam etti:

“Bugün Tokat’ın Almus ilçesine bağlı bir köyde yaşarken rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan yakınının sağlık durumunu hastanedeki doktorundan öğrenmek aracıyla telefonla arayan kişiye hangi köyde olduğunu öğrenmek amacıyla hastane doktoru tarafından yollanan bir haritada Alevi köylerinin yanına Alevi kelimesinin özelikle yazılı olduğu sosyal medyada paylaşılmıştır. Bu haritayı içeren mesajı yolladığı belirtilen doktora karşı Hipokrat yeminine aykırı olarak hastaların cinsiyeti, inancı, dili, dini, rengi, ırkı gibi ayrımcılıkları yaptığı için soruşturma açılması gerektiği yönünde tepkiler verilmektedir. Unutmayın ki bu haritaları hafızalarınıza kazısanız da, bizler yüzyıllar boyu insan sevgisini öne çıkaran Alevi inancının temsilcileri olarak her şeyin farkındayız.”

“İNKAR VE İMHA POLİTİKALARI SİNSİCE DEVAM EDİYOR” 

“Bu skandalda sadece doktor bazında yaptırım talebinde bulunmak son derece naifliktir” diyen Akbulut, imha ve inkar politikalarının hız kesmeden devam ettiğine vurguda bulundu.

Akbulut, şunları kaydetti:

“Yüz yıllardır Yavuzların, Ebu Suudların, Kuyucu Murat Paşa’ların 500 yıl önce başlattığı imha inkar ve asimilasyon politikaları günümüz şartlarına uyarlanmış gizli ve sinsi bir şekilde devam etmektedir. Bu skandalda sadece doktor bazında yaptırım talebinde bulunmak son derece naifliktir. Demokrasi ile yönetilen bir hukuk devletinde bu tür muameleyi yöneten idareciler hemen özür dileyerek istifa ederler. Maalesef bizim ülkemizde bu böyle olmuyor. İnsanların açlıktan, soğuktan ve yoksulluktan hayatını kaybettiği ahlakın çöktüğü, pandemiden dolayı toplumsal bunalım yaşanan dönemde kaos yaratma peşindekilerinin hevesinin kursağında bırakılması en büyük arzumuzdur. Alevi Vakıflar Federasyonu olarak bu hain sinsi ve toplumsal birliğimizi bozmaya parçalamaya yönelik zihniyeti lanetliyor, sorumluların en kısa sürede gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.