AVF Başkanı Akbulut’tan cemevi uyarısı: Ret oyu vermeyin, saygılı olun

AVF Başkanı Akbulut’tan cemevi uyarısı: Ret oyu vermeyin, saygılı olun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda cemevlerinin yasal statüsünün "ibadethane" olarak kabul edilmesi için sunulacak önergenin oylanması konusunda bir uyarı da Alevi Vakıf

A+A-

CHP, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda cemevlerinin yasal statüsünün “ibadethane” olarak kabul edilmesi için önerge sunacak ve gerekli düzenlemenin yapılmasını isteyecek.

CHP grubu tarafından oya sunulması beklenen önergede, İstanbul’da 93 cemevinin  statüsünün “ibadethane” olarak tescil edilmemiş olması nedeniyle Alevilerin anayasanın eşitlik ilkesinin gereği olarak hizmetlere eşit erişim hakkının ihlal edilmesi gibi bir sonucun ortaya çıktığı belirtilmişti.

Oylama öncesi dün bir açıklama yapan Alevi Dernekler Federasyonu ve Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat, önerge teklifini hatırlatarak, ret oyu kullanan siyasi parti temsilcilerini cemevi almayacaklarını uyarısında bulunmuştu. 

“RET OYU VERENLERE MESAFELİ DURACAĞIZ”

PİRHA’ya konuyu değerlendiren Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut da, “Cemevine ibadethane statüsü verilmesi oylamasında ret oyu veren parti temsilcilerini cemevine almayız, demek biraz sert olur ama tavrımızı koyacağız, eleştireceğiz, mesafeli duracağız” dedi.

“Biz bu tür arkadaşları ve bu arkadaşların mensup olduğu siyasi partilere eleştireceğiz, söyleyeceğiz ve gündeme getireceğiz” diyen Akbulut, geçen gün İzmir’de düzenledikleri dayanışma yemeklerinde konuyu gündeme getirdiklerini ve davetliler arasında olan AKP İl Başkanına yanlıştan dönmeleri için çağrı yaptıklarını söyledi.

“CEMEVLERİNE SAYGILI OLSUNLAR”

Alevilerin ibadet yeri olan cemevlerine zaten yargının kararı verdiğini hatırlatan Akbulut, “Bu partilerin karar verip vermemesi sonucu değiştirmez, yasal olarak. Cemevlerimiz, Alevilerin ibadethanesidir. Buna yargı karar vermiş. Bir başkasının bir karar vermesine de gerek yok ama bu formaliteler yerel bazda yerine getirilmesi gerekiyor. Buna lütfen sağduyulu davransınlar diyorum, ibadethanemize saygılı olsunlar. Onları bir daha doğru düşünmeye davet ediyoruz. Biz beraber yaşıyoruz, ortaklaşa yaşıyoruz. Doğru düşünmeye davet ediyoruz, cemevlerini yok sayanları” şeklinde konuştu.

PİRHA/İSTANBUL   

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.