AVF : "Bir devlet görevlisinin geri bıraktırılmış Alevi köyleri ile ilgilenmesi suçmudur?"

AVF : "Bir devlet görevlisinin geri bıraktırılmış Alevi köyleri ile ilgilenmesi suçmudur?"

AVF : "Bir devlet görevlisinin geri bıraktırılmış Alevi köyleri ile ilgilenmesi suçmudur?" ALEVI VAKIFLARI FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI"Kamuoyumuza;...

A+A-

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONUAVF : "Bir devlet görevlisinin geri bıraktırılmış Alevi köyleri ile ilgilenmesi suçmudur?"

ALEVI VAKIFLARI FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

"Kamuoyumuza;

Erzurum, Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010/66 nolu İddianamesi, son dönemin en ilginç iddalarından biri olarak kamuoyu’nun bilgisine açıldı. İddianame’den aynen alınan bir bölüm aşağıdadır.

“Şüphelilerden Orhan Esirger'de ele geçen ve 183 no ile numaralandırılan CD içerisindeki, "3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk ile ilgili değerlendirme, doç x" isimli dosyada aynen; "Erzincan ve civarındaki alevi köyleri özel olarak ilgilenmekte, bu köylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için Ordunun imkanlarını kullanmaktadır. Yaptığı yardımlar nedeniyle alevi köyleri ve dedeler tarafından sevilmekte, dedeler tarafından kendisine takdir beratları verilmektedir" şeklinde yer alan bilgiler Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün Erzincan yapılanmasının lideri durumundaki şüpheli Saldıray Berk'in amacını ortaya koymaktadır. Bir ordu komutanının jandarmanın istihbarat raporuna girecek şekilde mezhep ayırımcılığı yapması Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün ülkemizde yaşayan kişiler arasında çatışma çıkararak toplumsal barışın bozulması, buna bağlı olarak yürütme organının zafiyete düşürülerek ülkede kaos ortamı yaratılması ve sonucunda askeri darbeye zemin hazırlanması amacıyla örtülmektedir.

Şüpheli Saldıray Berk'in bu tavrıyla üzerine-atılı Ergenekon terör Örgütünün gerçekleştirmeye teşebbüs ettiği, T.C. Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışması ile ortaya çıkan amaç ile uyumlu çalıştığı ortaya çıkmıştır.”

Kamuoyumuz ve basınımız önünde, HSYK (Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu) ile Adalet Bakanlığı’na soruyoruz:

• Bir devlet görevlisinin geri bıraktırılmış Alevi köyleri ile ilgilenmesi suçmudur ?

• Alevi köylerine Cami yaptırmak ile uğraşan devlet görevlileri ayrımcı değil, okul yaptırmaya çalışanlar mı ayrımcı olarak kabul edilmektedir?

• Bir köye okul yapılması ülkemizde yaşayan kişiler arasında çatışma çıkararak toplumsal barışı bozacak bir eylemmidir?

• Alevi köylerine okul yaptırmak isteyenler yürütme organını zafiyete  mi uğratmaktadır?

• Alevi köylerine okul yaptıranlar, askeri darbelere zemin mi hazırlamaktadır?

Erzincan’daki kurumlarımızdan aldığımız bilgilere göre Erzincan’da 3. Ordu garnizonları yakınında bulunan KURUTİREK adlı köy okuluna 3.Ordu’da görev yapan çok sayıda subay ve astsubay çocuğu da devam etmekte olduğu için, bu köyün okulu 3.Ordu’nun aracılığı ile  onartılmış ve çocuklar daha sağlıklı bir ortamda okuyabilir hale gelmişlerdir.

Bir üst düzey devlet görevlisinin, böyle bir gayreti göstermesinin ülkenin her tarafında çok doğal karşılandığını biliyoruz. Onarılan okulun bir Alevi köyünde olmasını dahi, HÜKÜMETİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK bir amaç olarak algılayan ve iddianamesinde yer veren sayın savcımızın ülkemizde adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunamayacağı, çağımızda en tutucu kesimlerin bile kabul edemeyeceği biçimde ayrımcılık yapmakta olduğu, adil ve hakça bir devlet yönetimi fikrine dahi epeyi uzak olduğu yukarıdaki ifadelerden anlaşılmaktadır.

Alevi Vakıfları Federasyonu, böyle bir dünya görüşünü taşıyan, resmi evraklarda bu tür ifadelere yer veren savcıların böylesine görevlerde bulunmasının toplumsal huzur ve  barış açısından büyük sakıncalar taşıdığı kanısındadır. 

Konunun acilen HSYK ve ilgili devlet kuruluşları tarafından değerlendirilmesini ve sözkonusu savcıya işten el çektirilmesini talep etmekteyiz.

Basınımız ve Kamuoyumuz’un bilgilerine sunarız.

SAYGILARIMIZLA

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU"

Kaynak : Alevihaber.com - 6 Mart 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.