Avrupa Alevi Birlikleri KKTC de

Avrupa Alevi Birlikleri KKTC de

Avrupa Alevi Birlikleri KKTC’de   Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Kuzey Kıbrıs Zirvesi 8 Mart’ta Girne’deAvrupa Alevi Birlikleri...

A+A-

Avrupa Alevi Birlikleri KKTC’de  Avrupa Alevi Birlikleri KKTC’de 
 
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Kuzey Kıbrıs Zirvesi 8 Mart’ta Girne’de

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Kuzey Kıbrıs Zirvesi, 8 Mart Cumartesi günü Girne-Alsancak’taki Merit Crystal Cove Hotel’de yapılacak. Zirvede, Kıbrıs’ta barış sürecine yapılabilecek katkılar ve izolasyonlara karşı başlatılacak kampanya da ele alınacak.

Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, Danimarka, İsveç, Hollanda, İngiltere, Finlandiya ve Lüksemburg’daki federasyonların üye olduğu Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun Kuzey Kıbrıs Zirvesi 09.00’da başlayacak.

Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, Danimarka, İsveç, Hollanda ve İsviçre´den federasyon başkanlarının katılacağı zirvenin ev sahipliğini KKTC Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği yapacak.

Yönetim Kurulu toplantısının da gerçekleştirileceği zirvede Avrupa genelinde güçlü bir örgüt ağına sahip olan konfederasyonun hem “Kıbrıs barış sürecine sunabileceği destek ve katkılar”, hem de “Kuzey Kıbrıs´ın haksız bir şekilde maruz kaldığı izolasyona karşı AB genelinde yapılacak bir kampanya” ele alınacak. Zirve sırasında CTP-BG Milletvekilleri Mustafa Yektaoğlu ve Nazım Beratlı ile eski AP milletvekili Ozan Ceyhun´a “Kuzey Kıbrıs ve Avrupa’daki Alevilerin kaynaşması ve dayanışmasına sağladıkları katkılardan dolayı” konfederasyonun onur üyeliği verilecek.

Zirveyle ilgili basın toplantısı da saat 12.00’de düzenlenecek.

--KONFEDERASYON YETKİLİLERİNİN ZİYARETLERİ--

Zirve nedeniyle KKTC’ye gelecek Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yönetimi, Cuma günü devlet ve hükümet yetkilileriyle siyasi partileri ziyaret edecek.

Konfederasyon Genel Başkanı Turgut Öker (Almanya), Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz (Hollanda), Avusturya Başkanı Mehmet Ali Çankaya, eski AP milletvekili Ozan Ceyhun (Almanya), KKTC Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği Başkanı Özdemir Gül ve Yol TV adına Haydar Aygören´den oluşan 6 kişilik heyet Cuma günü saat 10.00´da Başbakanı Ferdi Sabit Soyer tarafından kabul edilecek. Saat 11.00´de Vakıflar Genel Müdürü Hatice Cavlan’ı ziyaret edecek konuk heyet, saat 11.30´da CTP Genel Merkezi’ne gidecek.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yetkilileri Cuma günü saat 12.00´de UBP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu’yla, saat 13.00´te Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar’la, saat 14.00’te DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’la ve saat 15.00’te Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ve ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı’yla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, heyeti saat 16.30’da kabul edecek. Konuk heyet son ziyaretini de saat 17.30’da TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’ya yapacak

KIBRIS VATAN GAZETESİ - 4 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.