Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK):  ‘‘İstanbul seçim başarısı, yürütülen çok yönlü mücadelenin önemli bir kazanımıdır‘‘

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK): ‘‘İstanbul seçim başarısı, yürütülen çok yönlü mücadelenin önemli bir kazanımıdır‘‘

Özgürlüklere yönelik her alanda gerçekleşen saldırılara karşı mücadeleyi büyütmek için tüm bileşenlerin, tüm demokratik, politik yapıların ve sivil toplum kuruluşlarının bütünlüklü bir siyasal mücadeleyi örme sorumluluğu ile çalışmasının karşılığıdır.

A+A-

 Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK):

‘‘İstanbul seçim başarısı, yürütülen çok yönlü mücadelenin önemli bir kazanımıdır‘‘

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından AKP’nin itirazlarıyla YSK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 23 Haziran tarihinde yenilenmesine karar vermişti. Geçtiğimiz gün yapılan seçimde İBB başkanlığını ezici bir çoğunlukla CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasın ardından başta İstanbul olmak üzer halk Türküye’nin her yerinda alanlara çıkara coşkulu kutlanmalar yaptı.

23 Haziran Pazar günü yenilenen İBB seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Hem sol, sosyalist kesimler hem de Türkiye Alevi Hareketi’nin bileşenleri, İstanbul seçim sonuçların değerlendirdikleri yazılı açıklamlar yaptılar. Seçimlere yönelik bir değerlendirme de Avrupa’nın 14. Ülkesinde örgütlü olan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’dan geldi.

‘‘SİYASAL İSLAMCILARIN ORTAK AMAÇ VE HEDEFLERİ AYNIDIR.‘‘

 ‘‘ Mücadele ve Yaşam alanlarını koruyalım‘‘ başlıklı AABK açıklamasında, siyasi islamcıların özünde birbirlerinden hiçbir farklarının olmadığı ve bu güçlerin aynı amaçlar için mücadele ettikleri dile getirliyor: ‘‘Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK); AKP, Fetö, tarikat ve cemaatlerin varlığına dair hep pozisyonunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bir birlerinden farklı kurumlar şeklinde görünseler de siyasal islamcıların ortak amaç ve hedefleri aynıdır.

AABK siyasal islamcılara hiç bir zaman kanmadı, kendi toplumunu da aldatmadı. Kişisel çıkarları için bunların ipiyle kuyuya inen işbirlikçilerine de olması gereken tavrı hep koydu, koymaya da devam edecektir

Bu anlamda, İstanbul seçim sonucu; halkların, emekçilerin ve ezilenlerin mücadelelerini birleştirerek, farklılıkları ve özgünlükleri ile birlikte yaşamı inşa edecek politikaları, eylemliliği hayata geçirebilmenin mümkün olduğunun kanıtıdır.‘‘

‘‘İSTANBUL SEÇİM BAŞARISI, YÜRÜTÜLEN ÇOK YÖNLÜ MÜCADELENİN ÖNEMLİ BİR KAZANIMIDIR.‘‘

Sol, sosyalist kesimlerin açıklmalarında vurgu yaptıkları gibi, AABK’de yaptığı açıklmada İstanbu seçimlerinin birleşik mücadeleyle kazanıldığına güçlü bir vurgu yapıyor: ‘‘ İstanbul seçim başarısı, yürütülen çok yönlü mücadelenin önemli bir kazanımıdır.

Umutsuzluğa, karamsarlığa, korkuya ve yılgınlığa teslim olmayı reddetmenin sonucudur.

Özgürlüklere yönelik her alanda gerçekleşen saldırılara karşı mücadeleyi büyütmek için tüm bileşenlerin, tüm demokratik, politik yapıların ve sivil toplum kuruluşlarının bütünlüklü bir siyasal mücadeleyi örme sorumluluğu ile çalışmasının karşılığıdır.

17 yıldır onurlu duruş sergileyen, aydınlık yarınların inşası için kavga veren mağdurların, mazlumların, ötekilerin biraraya gelişiyle, güneşli günlerin görülebileceğinin kanıtıdır.

Rüşvete, ranta, talana dur diyen halkın, sandığa yansıyan iradesidir.

Türkiye’nin ortaçağa geri götürülme çabalarına, siyasi islama dur denilmesidir.

Bunun sadece başlangıç olduğunu bilen, mücadeleye devam edilmesi gerektiği bilinciyle örgütlenen Canların pratiğidir.‘‘

Dolayısıyla, artık sadece sandık değil, tüm mücadele alanlarının daha iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

‘‘ MAZLUMUN YANINDA, ZALİMİN KARŞISINDA DİMDİK DURMAYA DEVAM EDELİM! ‘‘

 Alevi kurumların Türiye ve Avrupa’da dönem dönem ‘Demokrasi Cephesi‘nin kurulmasına öncülük ettiklerine vurgu yapılan açıklmada içinden geçilen politik süreçte emek, özgürlük, barış ve demokraşı güçlerinin arasında kurulacak birliğin önemine ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

‘‘Önümüzdeki süreçte, ekonomik krizin bedelini her zaman olduğu gibi gene mazlumlara ödeteceklerini bilerek, ezilenlerin, sömürülenlerin, ötekileştirilenlerin birbirine biraz daha kenetlenmesi gerekiyor.

Bunun yolu da; halkı ayrıştırıp kutuplaştıran tekçi ve ırkçı faşist politikaları reddetmekten geçiyor.

23 Haziran’da İstanbul’da elde edilen moral motivasyonla, ortak hareket etme bilinciyle örgütlenmeye devam ederek, umudu büyüterek, baskılara karşı durarak, bu Tek Adam Rejimini layik olduğu yere, tarihin çöp sepetine atalım.

İnancımızın gereği, mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik durmaya devam edelim.

Demokrasi cephesinin kurulmasına öncülük eden Alevi kurumları olarak, dünya halkları, emekçileri ve ezilenlerinin mücadelelerini birleştirecek, farklılıkları ve özgünlükleri ile birlikte yaşamı inşa edecek politikaları hayata geçirmek için çalışalım.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul seçimlerinin kazanılmasında emeği geçen herkese aşk olsun diyerek teşekkür etti:  

‘‘İstanbul seçimlerinin kazanılmasında emeği geçen cümle canlara AŞK OLSUN.

Demokrasi, barış, adalet, eşitlik ve özgürlükler için, çok daha güzel yarınlara olan inancımızla..

Aşk ile‘‘

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.