Avrupa Alevileri : Kınıyoruz ve Asla Kabul Etmiyoruz

Avrupa Alevileri : Kınıyoruz ve Asla Kabul Etmiyoruz

Avrupa Alevileri : Kınıyoruz ve Asla Kabul Etmiyoruz26.08.2009 tarihinde Star Televizyonu kanalında yayınlanan İzdivaç programındaki biz Alevi-Kızılbaşlara...

A+A-

Avrupa Alevileri : Kınıyoruz ve Asla Kabul EtmiyoruzAvrupa Alevileri : Kınıyoruz ve Asla Kabul Etmiyoruz

26.08.2009 tarihinde Star Televizyonu kanalında yayınlanan İzdivaç programındaki biz Alevi-Kızılbaşlara yapılan ahlaksızca konuşmayı ve programı şiddetli kınıyor ve hiç bir şekilde asla kabul etmiyoruz.

Önceki yıllarda yapılan Turnike adlı programdaki sunucu Güner Ümit olayı gibi bu rezilce konuşmayı yönetenlerini ve devam ettirenlerini Devletin Türk-İslam sentezi doğrultusundaki siyasetinin bir uzantısı olarak göruyoruz.

T.C. devleti kendi vatandaşlarının her türlü özlük haklarını korumakla sorumludur. Geçen süreye rağmen halen devletin herhangi resmi bir kurumunun harekete geçmemesi yapılan bu iğrenç hareketi sahiplendiğini ve koruduğunu net bir şekilde göstermektedir. Bu da bizlere Alevi-Kızılbaş inancı şahsında Türkiye'de ki bütün diğer inançlara ve dinlere devletin bakış açısının ve yaklaşımının halen değişmediğini en açık bir şekilde göstermiştir.

Anadolu Alevi-Kızılbaşları olarak bizler sözümüzü bundan yüzyıllar önce ulu ozanımız Pir Sultan Abdal'ın ağzıyla söylemiştik. Bu günde söylemeye devam ediyoruz, yarında yılmadan söyleyeceğiz;

"Bozuk düzende saglam çark olmaz
Elbet bu düzende yıkılacaktır"

Türkiye'de ki bütün inançların, dinlerin ve halkların kardeşce, barış ve huzur içinde asilime edilmeden özürce yaşaması tek düşüncemiz ve dileğimizdir.

72 milleti bir nazarda gören Yolumuz ve inancımız bize bunu öğretmistir.

Saygılarımızla

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Disiplin Kurulu Üyesi
Hüseyin CELİK

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Bavyera İnanç Kurulu Üyeleri
Ziya YILMAZ
Adnan CANGÜDER

Alevihaber.com - 30 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.