Avrupa Parlamentosu'nda 'Alevi' brifingi

Avrupa Parlamentosu'nda 'Alevi' brifingi

Avrupa Parlamentosu'nda 'Alevi' brifingi Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Brüksel Parlamentosunda Madımak Katliamı başta olmak üzere...

A+A-

Avrupa Parlamentosu'nda 'Alevi' brifingi Avrupa Parlamentosu'nda 'Alevi' brifingi

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Brüksel Parlamentosunda Madımak Katliamı başta olmak üzere Alevilerin güncel sorunları hakkında bir brifing verecek.

24 Haziran 2010 Perşembe günü yapılacak bilgilendirme toplantısına çok sayıda Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve parlamenterlerin katılması bekleniyor. Alevilerin sorunlarının ilk defa çok kapsamlı bir şekilde ele alınacağı bilgilendirme toplantısında, birçok alanda yetkili isimler sunumlarda bulunacaklar. Madımak Katliamı ve otelinin durumu hakkında Madımak Şehit aileleri adına Yeter Gültekin bir sunum yapacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde ‘Zorunlu din dersleri’ uygulaması ile ilgili davayı kazanan Hasan Zengin de, söz konusu davanın seyrini ve alınan kararların uygulanmaması konularını parlamenterlere aktaracak. Alevi köylerine zorla cami yapılması konusunda ise Kayseri’nin Sarıoğlan beldesi İğdeli köyü sakinleri adına AABF Kuzey Bölgesi İkinci Başkanı Atila Ceylan bir sunum yapacak. Söz konusu bölümlerin ardından Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu adına Turgut Öker Alevilerin sorunlarını konu alan bir sunum ve hazırlanan dosyayı yetkililere teslim etmesi bekleniyor.

Öker: “AKP’nin oluşturduğu zihin bulanıklığını gidereceğiz”

Söz konusu bilgilendirme toplantısı ile ilgili Alevilerin Sesi Dergisi’nin sorularını cevaplayan Öker, “AKP’nin göstermelik Alevi açılımları ile kamuoyunu yanıltmaya yönelik çalışmalarının Avrupa’da zihin bulanıklığı yarattığını görüyoruz. AKP’nin bu sözde açılımlarının Alevilerin sorunlarına çözüm noktasında hiçbir katkıda bulunmadığının altını çizmek istiyoruz. Avrupalı politikacılarının kafasında oluşan ve gerçeklerle bağdaşmayan “demokrat AKP” portresinin diğer yüzünü anlatacağız” şeklinde konuştu.

FUAT ATEŞ – ALEVILERIN SESI DERGISI ÖZEL HABER - Alevi.com - 15 Haziran 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.