Avrupa'nın en büyük Cemevi Londra'da yapılıyor

Avrupa'nın en büyük Cemevi Londra'da yapılıyor

Avrupa'nın en büyük Cemevi Londra'da yapılıyorİngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, çalışmalarını sürdürüyor...

A+A-

Avrupa'nın en büyük Cemevi Londra'da yapılıyorAvrupa'nın en büyük Cemevi Londra'da yapılıyor

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, çalışmalarını sürdürüyor

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, 18 tane derslik, 1500 kişilik dev salonu ve cenaze yıkama bölümüyle 1700 metrekarelik alana Avrupa’nın en büyük cemevini inşa ediyor. Toplanan bağışlarla yapımı tamamlanacak olan binanın bu yılın sonlarına doğru bitmesi bekleniyor.
  
Konuyla ilgili açıklama yapan Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, binanın belirtilen tarihte tamamlanması için maddi desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Komitenin bugüne kadar 230 bin sterlin topladığını ve 220 bin sterline daha ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade eden Erbil, “Cenazelerimizi örf ve adetlerimize göre kaldıracağımız bir binamız olacak. Bu konuda duyarlılık gösteren ve bize destek veren tüm üyelerimize ve iş adamlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yalnız daha yolun yarısındayız yapacağımız çok işler var” dedi.
  
Şu anda mevcut binanın üçüncü kat inşaatının devam ettiğini ve bunun üyelerin katkılarıyla yapıldığını ifade eden Erbil, şunları söyledi:
  
Bağışlar düzenli bir şekilde gelir ve ödemelerde bir aksilik olmazsa 2010’un aralık ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar ödemelerde bir sorun olmadı. Bu şartlarda devam ederse yıl sonuna kadar bu projeyi tamamlayacağız. Binanın içi; 18 tane derslik, bir gençlik odası, kütüphane, mini market, cenaze yıkama servisi, konser salonu ve araç park yeri olacak şekilde tasarlanmıştır.”
  
220 bin sterlin daha topladıkları takdirde 450 bin sterlini tamamlayacaklarını ve geri kalanı da banka kredisi olarak kullanacaklarını kaydeden Erbil, “İnşaat şirketine haftada 15 bin sterlin ödeme yapıyoruz, zorlandığımız anlar oluyor ama komite üyeleriyle birlikte büyük bir kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
  
Erbil, proje tamamlandığı zaman kapasitesi ve donanımıyla Avrupa’nın en büyük cemevi olacağını kaydederek, “Şu an cemevimizin yaklaşık 3 bin üyesi bulunmaktadır. Berlin Cemevi’nin üye sayısı bile bin 200 civarındadır” diye konuştu.

Güney Londra’da Cemevi açılacak

Wood Green’deki binanın tamamlanmasının ardından Edmonton ve Güney Londra’da da birer cemevi açacaklarını, bu bölgelerde de cemevine ihtiyaç duyulduğunu belirten Erbil, sözlerini şöyle sürdürdü:   
  
İngiltere’deki hedeflerimiz oldukça büyük. İngiltere’nin en ücra köşelerine cemevi açmayı planlıyoruz. Bu konuda bize çok sayıda talep geliyor. Bunların hepsini değerlendiriyoruz. Örneğin, Bournemouth ve Brighton öncelikli kentler arasında bulunuyor.”

KAYNAK : kibrisgazetesi.com - Eylem ERAYDIN / LONDRA - 29 Mart 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.