Avukat Ali Yılmaz CHP Ankara 2. Bölgeden Aday

Avukat Ali Yılmaz CHP Ankara 2. Bölgeden Aday

Avukat Ali Yılmaz CHP Ankara 2. Bölgeden AdayAvukat Ali Yılmaz CHP Ankara 2. Bölgeden Milletvekili adayı adayı olduğunu açıkladı.  Yılmaz,...

A+A-

Avukat Ali Yılmaz CHP Ankara 2. Bölgeden AdayAvukat Ali Yılmaz CHP Ankara 2. Bölgeden Aday

Avukat Ali Yılmaz CHP Ankara 2. Bölgeden Milletvekili adayı adayı olduğunu açıkladı.
 
Yılmaz, “Bir hukukçu olarak ülkemizin siyasi, ekonomik ve sosyal gidişatından büyük rahatsızlık duyuyorum. Kötü yönetildiğimizi düşünüyorum. İnsanların barış ve mutluluk içinde olmadığını görüyorum. Yargı ve adalet dünyasındaki yapının da bozulduğuna şahidim ve bu kötü gidişata kayıtsız kalamayacağımdan aday olmaya ve ülke sorunlarına çözüm bulmaya karar verdiğim için CHP’den aday adayı oldum” dedi.

Bu sorunların halktan yana katılımcı ve gerçekçi çözümleri CHP’nin üreteceğini bildiğini ve bu nedenle CHP’yi tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

TEK ÇÖZÜM CHP’DE

Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Av. Ali Yılmaz, CHP’nin bugünümüzde ve yarınlarda halkın sorunlarını çözebilecek tek çözüm yeri olduğunu belirtirken “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi de halkımızın büyük güvenini kazanmışlardır” diye konuştu.

Ali Yılmaz, adaylığı ile ilgili olarak gazetemize şöyle konuştu: “Hukukçu olarak ve bürokrasi deneyimimle devleti tanıyorum. Kitle örgütlerindeki çalışmalarımla heran halkımızın içindeyim. Halkımızın sorunlarına doğru çözümlerle mecliste sahiplenirim. Ayrıca partimizi ve ülkemizi yurt dışında temsil etme deneyimlerin bulunmaktadır. Ben toplum önünde her alanda rüştümü ispat ederek onlarını onayını aldığımı düşünüyorum. Birikim ve deneyimlerimi ülkemin her bir yurttaşımın hizmetine sunacağımdan dolayı aday olacağıma inanıyorum. Her CHP’linin benimseyeceği bir aday olacağıma inanıyorum. Partimizin, doğaldır ki teknik konulara hakimiyeti olan ve bilim insanlarına gereksinimi olacak ancak halkın içinde yetişen geniş kitlelerin sorunlarını bilen, çözüm önerileri hazırlayan, parti disiplinine sahip adaylara da ihtiyacı var. İşte ben bu iki kesiminde ortay paydası olarak kendimi donanımlı ve birikimli gördüğüm için milletvekilliğine adayım.”

ALİ YILMAZ KİMDİR?

1963 Ankara doğumlu, aslen Sivas-Divriği nüfusuna kayıtlı. İlk ve ortaokulu Mamak Tuzluçayır’da okudu. Bursa Işıklar Askeri Lisesi’ni bitirdi. Harp Okulunda okurken ayrıldı. Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatını bitirdi. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazananak bu okuldan mezun oldu. Gaziantep ve Elazığ’da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Fransızca ve İngilizce’yi iyi derecede bilen Ali Yılmaz, Adalet Bakanlığı’nda hakim olarak çeşitli görevlerde bulundu. 1996 yılından bu yana serbest avukat olarak çalışıyor.

Habercek.com - 11 Mart 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.