Avustralya Alevi Federasyonu’ndan yardım çağrısı

Avustralya Alevi Federasyonu’ndan yardım çağrısı

Avustralya Alevi Federasyonu, Avustralya'nın neredeyse tüm eyaletlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada yardım kampanyasına katılım çağrısı yaptı. Avustralya

A+A-

Avustralya’da Eylül’den bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlar nedeniyle yaklaşık 500 milyona hayvan öldü, 23 insan da hayatını kaybetti.  Yangınlara müdahale, artan hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgarın etkisiyle güçleşiyor.

Avustralya Alevi Federasyonu, Avustralya’nın neredeyse tüm eyaletlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada yardım kampanyasına katılım çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

‘‘Değerli toplum bireylerimiz; Avustralya’nın neredeyse tüm eyaletlerinde çıkan orman yangınların da yitirdiğimiz itfaiye erleri ve gönüllü kurtama ekibinde olan canları saygıyla anıyoruz. Bu korkunç doğa felaketinin yayılmasını engellemek için canını ortaya koyan itfaiye erleri ve gönüllülerin, başta aileleri olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun!

Yok olan ormanları, 500 milyon civarında can veren hayvanları, evlerini, anılarını yitirenleri kısacası toplum olarak yaşadığımız bu zor günlerin acısını paylaşıyor, yitirdiğimiz canları tekrar saygıyla anıyoruz.

“ZOR GÜNLERİ AŞACAĞIZ”

Avustralyalı Aleviler olarak böylesi büyük bir oranda ilk defa yaşanan doğa felaketi karşısında üzüntü duyduğumuzu, felsefemiz gereği doğanın yaratan, var eden ve korunması gerektiği bilinci ile; Avusturyalı diğer topumlarla birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek bu zor günleri aşacağımıza inanıyoruz.

Ve bununla birlikte Federal hükümete küresel ısınma ve çevre ile ilgili acil, çözüme yönelik politika üretmeleri için çağrıda bulunurken bir Avustralyalı olarak üzerimize düşen görev ne ise sorumluluk alacağımızı belirtir, bu anlamda yürütülen bağış kampanyalarına tüm toplum bireylerimizin katılmasını önemle teşvik ederiz.

“PARA YARDIMINA İHTİYAÇ VAR”

Şu aşamada ihtiyaçtan fazla yiyecek, içecek ve kıyafet yardımı yapıldığı için bağışların para yardımı olarak yapılmasını öneriyoruz. İlerleyen günlerde ihtiyaç oranında talep edilen yardım biçimlerini sizlere bildireceğiz.

Bağışlarınızı aşağıdaki linkten bireysel olarak yapabilirsiniz ve vergi ödemesini de geri alabilirsiniz.

https://lnkd.in/gJNW3zR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.