Avustralya’da Alevi anıtına saldırı

Avustralya’da Alevi anıtına saldırı

PİRHA - Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu ve Moreland Belediyesi AFA ile ortak bir proje olarak yapılan Alevi anıtına kimliği henüz bilinmeyen kişi veya kişilerce bir saldırı düzenlendi. Saldırıda

A+A-

“ALEVİ İNANCINA YÖNELİK SALDIRIDIR”

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Alevi anıtımıza bu sabah (22 Eylül 2020) kimliği henüz bilinmeyen kişi veya kişilerce düzenlenen çirkin saldırıyı üzülerek öğrendik. Coburg Lake Reserve’de 13 Ekim 2013’te açılan Avustralya’da ilk ve tek olan Alevilerin acılarını ve yaşadıkları katliamları simgeleyen anıtımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Alevi Anıtı’mıza yapılan bu saldırı değerlerimize, inancımıza ve Avustralya çok kültürlülüğüne yapılan bir saldırıdır. Aleviler, 73 millete bir nazarda bakar. Hiç bir ırka, inanca, dile, yaşam biçimine saygısızlık etmez, tam tersine herkesin eşit, adalet, barış ve demokrasi içinde yaşamasını savunur.

Biz Aleviler, Avustralya’nın çok kültürlü toplum yapısına uygun olarak, farklı inanç ve kültürlerle karşılıklı saygı ve ahenk içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu tür saldırılar bizi inandığımız demokratik, laik ve insanı Hak bilen, doğacı ve hümanist yaşam tarzımızdan vazgeçiremez.

Anıtımıza yapılan bu çirkin saldırının takipçisi olacağız. Bu saldırıyı yapan veya yaptıranları şiddetle kınıyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.