Avusturya Alevileri de Protesto Düzenledi

Avusturya Alevileri de Protesto Düzenledi

Avusturya Alevileri de Protesto Düzenledi Alevilere yönelik hakaret içerikli Tatort dizisi Alman ARD kanalının ardından Avusturya Devlet...

A+A-

Avusturya Alevileri de Protesto DüzenlediAvusturya Alevileri de Protesto Düzenledi
 
Alevilere yönelik hakaret içerikli Tatort dizisi Alman ARD kanalının ardından Avusturya Devlet Kanalı'nda (ORF) yayınlandı. Avusturya'da yaşayan Alevi vatandaşlarımız ORF binası önünde toplanarak protesto düzenledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan ORF binası önünde 400 Alevi toplandı. Viyana dışından otobüslerle gelen Aleviler de oldu. Protestoda polis ekipleri de güvenliği sağlamak üzere hazır bulundu. Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Başkanı Ali Cankaya ve üç dernek yetkilisi ile ORF arasında görüşme yapıldı.

Görüşme sonucu basın açıklamasında bulunan Cankaya, ORF yetkililerinin kendi adlarına özür dilediklerini, ileriki tarihlerde ORF televizyonunda Aleviler hakkında tanıtıcı programlar yapacaklarını ve programların yapımı sırasında Alevi dedelerinin ve derneklerinin düşüncelerini dikkate alacaklarını ifade etti. 23 Aralık 2007 tarihinde gösterilen `Namusuma Layık Olmak´ bölümü Alevilerin tepkisine neden olmuştu. Protestoda açılan pankartların bazılarında "Alevi topluluğuna saygı, inancımıza hakareti durdurun" yazılıydı. Protesto bitiminin ardından vatandaşlar olaysız olarak ORF binası önünden ayrıldı.

31 Aralık 2007

Viyana da Alevileri kızdırdı

Viyana da Alevileri kızdırdıAlevilere yönelik hakaret içerikli Tatort dizisi Alman ARD kanalının ardından Avusturya Devlet Kanalı'nda (ORF) yayınlandı. Avusturya'da yaşayan Alevi vatandaşlarımız ORF binası önünde toplanarak protesto düzenledi. Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan ORF binası önünde 400 Alevi toplandı. Viyana dışından otobüslerle gelen Aleviler de oldu. Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Başkanı Ali Cankaya ve üç dernek yetkilisi ile ORF arasında görüşme yapıldı. AABF Başkanı Cankaya, ORF yetkililerinin kendi adlarına özür dilediklerini, ileriki tarihlerde ORF televizyonunda Aleviler hakkında tanıtıcı programlar yapacaklarını ifade etti.
 
VİYANA / YENİ ŞAFAK 01 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.