Ayaklar baş olmasın diye öldürüldüler

Ayaklar baş olmasın diye öldürüldüler

Ayaklar baş olmasın diye öldürüldülerDENİZLER ANILDIİstanbul Haber Servisi- Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut üyesi...

A+A-

Ayaklar baş olmasın diye öldürüldülerAyaklar baş olmasın diye öldürüldüler

DENİZLER ANILDI

İstanbul Haber Servisi- Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut üyesi öğrenciler “Tarihimize, geleceğimize, ülkemize ve üniversitemize sahip çıkıyoruz“ sloganıyla düzenledikleri yürüyüşle “Denizlerin yolunda“ olduklarını haykırdılar.

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut üyesi öğrenciler, “Ayaklar baş olmasın diye idam edildiler”, “İşbirlikçiler def olun” yazılı pankartlar ve Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan, Mahir Çayan, Fikri Sönmez, Hüseyin Cevahir ve İbrahim Kaypakkaya’nın da aralarında bulunduğu 68 kuşağının devrimci önderlerinin posterlerini taşıdılar.

Öğrenciler adına yapılan açıklamada “1968 yılı diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de antiemperyalist mücadelenin zirveye çıktığı bir yıl olmuştu. Yükselen antiemperyalist harekkette gençlik, özgür ve demokratik üniversite, nitelikli eğitim talepleriyle üniversitelerini işgal ediyor, bağımsızlık, özgürlük, eşitlik talepleriyle eylemler düzenliyordu. 18 Temmuz 1969’da gençlik şu an bulunduğumuz Dolmabahçe’den ABD’nin 6. Filo’sunu denize dökmüştü” denildi.

Yürüyüşe Türkiye’de sosyalist hareketin önder mücadelecilerinden Mihri Belli ile DİSK’e bağlı bazı sendikalar, Halkevleri, Eğitim-Sen Üniversiteler Şubesi ve İstanbul Tabip Odası da destek verdi.

Cumhuriyet - 11 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.