Ayazağa Cemevi önünde korsan hoparlörlerle ezan okunmasına kayıtsızlık sürüyor

Ayazağa Cemevi önünde korsan hoparlörlerle ezan okunmasına kayıtsızlık sürüyor

İstanbul'da Sarıyer Şubesi/Ayazağa Cemevi ile Alevilerin evlerinin önünde bulunan elektrik direklerine 2 yıl önce yasa dışı bir şekilde takılan 22 hoparlörden yüksek sesle ezan okunmaya de

A+A-

İstanbul Sarıyer’deki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Sarıyer Şubesi Ayazağa Cemevi ve Alevilerin evlerinin önünde bulunan elektrik direklerine 2 yıl önce kimliği henüz belirlenmeyen şahıslarca toplam 22 hoparlör takıldı. Bu direklerdeki hoparlörlerden yüksek sesle ezan yükselmeye başladı.

Hoparlörleri elektrik direklerine yasa dışı bir şekilde takanlar hala yakalanmadı ve hoparlörler indirilmedi.

Sarıyer Kaymakamlığı’nın, müftülüğün bu yasa dışı durumdan haberi olmasına rağmen korsan hoparlörlerden yüksek sesle ezan okunmasına son verilmedi.

“ALEVİ KURUMLARI NEDEN DUYARSIZ KALDI?”

PİRHA’ya konuşan Ayazağa Cemevi Dedesi Ağuçan Ocağı’ndan İbrahim Erdoğan, korsan hoparlörlerin hala elektrik direklerinden indirilmediğini ve kimsenin ilgilenmediğini söyledi.

“Alevi kurumları ilgilenseydi farklı bir gelişme olabilirdi. Alevi kurumları neden duyarsız kaldı” diye soran İbrahim Erdoğan Dede, yalnız bırakıldıklarını kaydetti.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun bu durumu Meclis gündemine taşıdığını hatırlatan İbrahim Erdoğan, henüz bir haber çıkmadığını söyledi.

PİRHA/ İSTANBUL

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.