Aydın’da Dersimli Alevilerin mezarları tahrip edildi

Aydın’da Dersimli Alevilerin mezarları tahrip edildi

Aydın'ın Köşk ilçesi mezarlığında bulunan Alevi mezarları tahrip edildi. Tahrip edilen mezarlar arasında Dersim Katliamı'ndan kurtulan Baba Mansur Ocağı pirlerinden Seyit Ali Cömert'in

A+A-

Aydın’ın Köşk ilçesinde bulunan mezarlıkta Alevi mezarları tahrip edildi. 24 Mart’ta mezarlık ziyaretinde bulunan aileler, tahrip edilen mezarlarla karşılaştı. Durumu polise bildiren ailelere, “bunun ilk olmadığı ve kimin yaptığının araştırılacağı” belirtildi.

Mezar taşları kırılanlar arasında, 1938 Dersim Katliamı’ndan sağ kurtulan ve daha sonra sürgün edilen Dersim’in Pülümür ilçesi Tosiniye köyünden Baba Mansur Ocağı pirlerinden Seyit Ali Cömert’in mezarı da bulunuyor.

1941’de yaşamını yitiren ve Köşk ilçesi mezarlığında defnedilen Seyit Ali Cömert’in çocukları, çıkan kanunla tekrar köylerine döndü. Seyit Ali Cömert’in büyük oğlu Musa Cömert, Tosiniye köyünden Dersim merkeze bağlı Güleç köyüne, oradan da yıllar sonra 1974’te tekrar Aydın’a gitti. Musa Cömert, 1994’te geçirdiği tren kazası sonucu yaşamını yitirdi ve Köşk ilçesi mezarlığında babası Seyit Ali Cömert’in yanına defnedildi.

21 MART’TA TAHRİP YOKTU 

Musa Cömert’in eşi Şahhanım Cömert ise, 21 Mart 2020 yaşamını yitirdi ve eşi Musa Cömert’in yanına defnedildi. Şahhanım Cömert’in 21 Mart’taki cenaze töreninde hazır bulunan yakınları, o gün mezarlıkta hiçbir tahribatın olmadığını ve mezarların sağlam olduğunu söyledi. (Kaynak: Mezopotamya Ajans)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.