Aydın'da 'Sivas Katliamı' Anma Programı

Aydın'da 'Sivas Katliamı' Anma Programı

Aydın'da 'Sivas Katliamı' Anma ProgramıAYDIN - Alevi Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Vakfı Aydın Şubesi üyeleri, 2 Temmuz 1993...

A+A-

Aydın'da 'Sivas Katliamı' Anma ProgramıAydın'da 'Sivas Katliamı' Anma Programı

AYDIN - Alevi Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Vakfı Aydın Şubesi üyeleri, 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Sivas olaylarını aradan geçen 16 yıl sonra Atatürk Meydanı’nda düzenledikleri etkinliklerle andı.

Çok sayıda dernek üyesinin katıldığı etkinlikte konuşan Alevi Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Vakfı Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çelik, özgürlük ve adaletin ortak olduğu bir Türkiye özlemi içerisinde olduklarını dile getirdi. Madımak acısının halen dinmediğini dile getiren Mustafa Çelik, “Sivas Madımak katliamı baskı, sömürü, zulüm ve katliamlara karşı mücadelenin tarihi olan ve insanlık tarihinin yaşadığı en acı katliamlardan biridir. İnancın, bilincin ve direncin simgesi olan Pir Sultan yaşadığı yer olan Sivas’ta anmak için giden aydın, yazar şair, sanatçı ve semahçılarımızdan oluşan 35 canımız Madımak’ta yakılarak katledilmişlerdir. Madımak katliamını bir kez daha lanetliyor, faşizme ve gericiliğe karşı bayraklarımızı yükseltiyoruz. Madımak’ın acısı dinmedi, halen devam ediyor. Türkiye geçmişteki bu utancını temizlemek ve geleceğini aydınlatmak zorundadır. Katliamda sorumluluğu olan, katliama çanak tutan dönemin yetkilileri ve ellerini kollarını sallayarak aramızda gezen yobazlar biran önce bulunmalı ve yargılanmalıdır” şeklinde konuştu.

KAYNAK : Haberciniz.biz - İHA - 4 Temmuz 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.