Aydınlar da AKP'yi aklamıyor

Aydınlar da AKP'yi aklamıyor

Aydınlar da AKP'yi aklamıyorAydınlar, AKP'yi bilim, sanat ve kültür cephesinden ‘Aklamadıklarını’ açıkladı. Aralarında...

A+A-

Aydınlar da AKP'yi aklamıyorAydınlar da AKP'yi aklamıyor

Aydınlar, AKP'yi bilim, sanat ve kültür cephesinden ‘Aklamadıklarını’ açıkladı.

Aralarında yazarların, sanatçıların, akademisyenlerin, gazetecilerin ve kitle örgütü temsilcilerinin bulunduğu 100’ü aşkın aydın imzaladıkları ortak bildiriyle AKP iktidarını bilim, sanat ve kültür cephesinden ‘Aklamadıklarını’ açıkladı.

Halkevleri’nin 2 Kasım’da Ankara’da düzenleneceği mitingle son bulacak ‘Aklamıyoruz-Haklıyoruz’ adlı kampanyası kapsamında imzaya açılan metne aralarında Ahmet Ümit, Aytaç Arman, Ahmet Soner, Aydın Engin, Bilgesu Erenus, Erkan Can, Ezel Akay, Fikret Başkaya, Fikret Kuşkan, Halil Ergün, Korkut Boratav, Mustafa Altıoklar, Mustafa Sönmez, Necla Algan, Nur Sürer, Ömer Uğur, Rutkay Aziz, Semih Gümüş, Şerif Sezer, Şevval Sam, Şükran Soner, Taner Timur, Tarık Akan da bulunduğu onlarca aydın imza koydu.

‘AKP’yi Aklamıyoruz!’ başlıklı imza metni şöyle: “Bizler; eleştirel aklı bilimle, estetikle ve vicdanla bütünleştirenlerin dünyasından sesleniyoruz. Bu sesin tarihsel köklerinde sömürüye ve zulme meydan okuyanların tınısı vardır. Tınıyı bu topraklarda yeniden gür bir koroya dönüştürmek için sesleniyoruz: Türkiye toplumunu “piyasa toplumuna” dönüştüreceğini seçim bildirgesinde açıkça ilan eden AKP AKLANAMAZ! Piyasa toplumu açgözlüler toplamıdır; bu toplamdan bir toplum yaratılamaz. AKP’nin iki dönemlik iktidarı boyunca yarattığı toplum, açlığa, yoksulluğa, yoksunluğa mahkûm edilen çoğunlukla, gözü doymayan azınlığın toplamıdır. Sosyal haklarla donatılmış yurttaşlık statüsünü tasfiye ederek kamusal hizmetlere erişimi ya “müşterileşme” ya da “düşkünleşme” ile mümkün kılan, akıl ve bilime giden tüm yolları kapatarak toplumsal yaşamı gericileştirmeye çalışan, karanlığa sürükleyen bir siyasal iktidar AKLANAMAZ. Adı AKP ya da AK Parti, her ne ise AKLAMIYORUZ!”

Metnin tüm imzacıları ise şu isimlerden oluşuyor: “A. Hüseyin Atabaş, Adnan Caymaz, Adnan Keskin, Ahmet Göksoy, Ahmet Keskin, Ahmet Soner, Ahmet Telli, Ahmet Ümit, Ahmet Yıldız, Ahu Sağlam, Alaattin Us, Ali Balkız, Ali Çerkezoğlu, Ali Çolak, Ali Rıza Cihan, Ali Yiğit, Aydın Engin, Aydın Sayman, Aydın Şimşek, Ayla Algan, Ayla Kanbur, Aytaç Arman, Besime Şen, Bilgesu Erenus, Bülent Habora, Cezmi Baskın, Derya Bengi, Erdal Apaçık, Eren Aysan, Erkan Can, Erol Aral, Eser Atak, Eşber Yağmurdereli, Ethem Torunoğlu, Ezel Akay, Faik Bulut, Fatin Kanat, Fikret Başkaya, Fikret Kuşkan, Funda Başaran, Gökhan Günaydın, Hakkı Zabcı, Halil Ergün, Haluk Gerger, Hande Öğüt, Hasan Hüseyin Aksoy, Hatice Can, Hilmi Yarayıcı, Hüseyin Kuzu, Iraz Yöntem, Işıkhan Güler, İlkay Akkaya, İnönü Alpat, İsmail Uzunyayla, Kasım Akbaş, Kenan Bal, Korkut Boratav, Levent Ülgen, Mehmet Koç, Mehmet Özer, Menaf Turan, Metin Bakkalcı, Metin Özuğurlu, Mustafa Altıoklar, Mustafa Sönmez, Necla Algan, Necla Kurul Tural, Necmettin Çobanoğlu, Necmettin Salaz, Nevzat Şenol, Nur Sürer, Oktay Etimen, Orhan Oğuz, Ozan Devrim Yay, Ömer Uğur, Önder Özdemir, Özgen Seçkin, Rahmi Yıldırım, Rutkay Aziz, Salih Kalyon, Sedat Bozkurt, Semih Gümüş, Selma Ağabeyoğlu, Süleyman Deniz, Şenel Uçar, Şerif Sezer, Şevval Sam, Şükran Soner, Taner Timur, Tarık Akan, Temel Demirer, Tül Akbal, Uğur Kutay, Yalçın Gülerman, Yasemin Özdek, Zafer Ayden, Zerrin Bayrakdar, Zerrin Taşpınar, Züber Akgöl”
 
KAYNAK : GERÇEK GÜNDEM - 31 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.