Aydınlar Filistin Halkına Destek İçin Yürüdü

Aydınlar Filistin Halkına Destek İçin Yürüdü

Aydınlar Filistin Halkına Destek İçin Yürüdü Murat ALTUNÖZ / SURİYETürkiye Edebiyatçılar Derneği ve PEN Yazarlar...

A+A-

Aydınlar Filistin Halkına Destek İçin YürüdüAydınlar Filistin Halkına Destek İçin Yürüdü
 
Murat ALTUNÖZ / SURİYE

Türkiye Edebiyatçılar Derneği ve PEN Yazarlar Birliği, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için Suriye-Filistin sınırındaki köyleri ve mülteci kamplarını ziyaret etti.

Türkiye Edebiyatçılar Derneği ve PEN Yazarlar Birliği'nin organize ettiği, Türkiye Barış Meclisi, KESK, TTB, PSAKD, Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü ve Halkevleri'nin de desteğiyle oluşturulan grup ilk önce Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Arap Yazarlar Birliğini ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette konuşan Arap Yazarlar Birliği Başkanı Hüseyin Cuma, İsrail’in acımasızca, Gazze’de çocukları insanları öldürdüğünü belirterek,” İsrail ABD desteği ile Gazze’ye saldırdı, acımadan Çocukları, kadınları ve herkesi öldürdü, bir ülkeyi yok etmek istedi. Bu süreçte özellikle dünya sessiz kaldı, Türkiye’de gerçekleşen eylemler ve destekleri gördük çok sevindik, şimdi sizin buraya gelmeniz bizde bir umut ışığı yaktı. Özellikle Arap ülkelerin sessiz kaldığı bir ortamda, BM ve Mısır projelerini red ediyoruz” şeklinde konuştu.

Aydınlar Filistin Halkına Destek İçin Yürüdü

Daha sonra söz alan Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, İsrail’in Gazze’ye saldırısının bir soykırım olarak nitelendirdiğini ifade ederek, “ Bizler Türkiye’li Yazarlar ve demokratik kitle örgütleri, İşgal altında kalan Gazze’nin yalnız kalmadığını belirtmek ve onların yanında olduğumuzu göstermek için geldik” dedi.

Grup daha sonra Golan eteklerinde bulunan 1967'de İsrail tarafından işgal edilen ve 1973'te kendi kaderine terk edilen Kuneytra kentine gitti.Grup son olarak Şam merkezinde bulunan ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi denetiminde olan Muheyyem Yerduk mülteci kampını ve Cafra Gençlik Merkezi ziyaret edildi.

Alevihaber.com - 24 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.