Aydınlardan Erdoğan Aydın'a destek geldi

Aydınlardan Erdoğan Aydın'a destek geldi

Aydınlardan Erdoğan Aydın'a destek geldi  İSTANBUL (03.01.2008)- Çok sayıda yazar, sanatçı ve aydın, ROJ TV'ye görüş...

A+A-

Aydınlardan Erdoğan Aydın'a destek geldiAydınlardan Erdoğan Aydın'a destek geldi 

İSTANBUL (03.01.2008)- Çok sayıda yazar, sanatçı ve aydın, ROJ TV'ye görüş bildirdiği için Cumhuriyet Gazetesi'ndeki görevine son verilen Erdoğan Aydın'a destek verdi.

Bugün, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda düzenlenen basın toplantısında, Tarihçi Yazar Erdoğan Aydın'ın, ROJ TV'de yayınlanan “AİHM'nin zorunlu din dersleri kararı ve AKP Anayasası” konulu programa katıldığı için Cumhuriyet Gazetesi tarafından işine son verilmesi kınandı.

Aydın, programa katıldığı gerekçesiyle önce Zaman gazetesinin kampanyasıyla karşı karşıya kalmış, arkasından da Cumhuriyet Gazetesi tarafından işten çıkarılmış ve kitap fuarından kitapları çekilmişti.

Yapılan açıklamada, Erdoğan Aydın'a yönelik siyasi linç kampanyası Zaman Gazetesi ve Aydın'ın işine son veren Cumhuriyet Gazetesi eleştirildi.

Prof. Ahmet Çakmak, Cumhuriyet'in tutumunu eleştirirken, gazetenin, demokrasinin Kürtler için tehlikeli olduğu görüşünde olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Tahsin Yeşildere ise, Cumhuriyet Gazetesinin militarist çizgisine dikkat çekti. Yeşildere, Cumhuriyet'in, İzzettin Önder'i de Koç'u eleştirdiği için işten çıkardığını hatırlattı. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sibel Bulut da toplantıya katılarak destek sundu.
 
03 Ocak 2008 - ATILIM

Erdoğan Aydın ile dayanışma...
 
(03.01.08) - Cumhuriyet Gazetesi yazarı Erdoğan Aydın’ın;  Roj Tv’de “AİHM’nin zorunlu din dersleri kararı ve AKP Anayasası” konulu programa konuşmacı olarak katıldığı için Cumhuriyet Gazetesi tarafından 27 Ekim 2007 tarihinde işine son verildi. 

İşten attı, yetmedi; kitaplarını geri çekti, söyleşiyi iptal etti...

Aydın’a saldırısına hız kesmeyen gazete; yazarın Cumhuriyet Kitapları’ndan çıkan 8 kitabını TÜYAP Kitap Fuarı’ndan çekti, söyleşisini de iptal etti.

Erdoğan Aydın’la dayanışma amacıyla bugün Türkiye Yazarlar Sendikası’nda basın açıklaması gerçekleşti. Açıklamada Aydın’la dayanışma içinde olan aydın, yazar ve sanatçıların imzası olduğu metin basına ve kamuoyuna sunuldu. Toplantıya katılan Nimet Tanrıkulu, Cezmi Ersöz, Prof. Dr. Ahmet Çakmak, Feyyaz Yaman, Hakan Tahmaz, Yunus Bircan ve Gülten Kaya kısa konuşmalar yaparak Aydın’la dayanışma içinde olduklarını belirttiler.

Basın ve düşünce özgürlüğü gölgeleniyor...

Aydın, yazar, akademisyen ve sanatçıların imzacısı olduğu metinde, ‘Aydın’ gerçeğiyle beraber basın emekçilerinin başta iş güvencesi olmak üzere işveren karşısında hiçbir güvenceye sahip olmadığının açığa çıktığı söylendi. Açıklamada şu sözlere yer verildi.“Biz aşağıda imzası bulunan şahsiyetler, Cumhuriyet Gazetesi’ne karşı olma diye özel bir tutumla sahip değiliz. Bizim amacımız Cumhuriyet yönetiminin bu kararının, basın ve düşünce özgürlüğü açısından son derece yanlış olduğuna ve kabul edilemeyeceğine dikkatleri çekmektir.”

Destek metninin son bölümünde Aydın’la dayanışma vurgusu yer aldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul
03 Ocak 2008

Erdoğan Aydın'a aydınlar sahip çıktı   
 
ROJ Tv'de yayınlanan bir tartışma programına katıldığı için Cumhuriyet Gazetesi'ndeki işinden atılan tarihçi -yazar Erdoğan Aydın'a destek vermek amacıyla dün Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan merkezinde bir araya gelen ve aralarında Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, BirGün yazarı Prof. Ahmet Çakmak, Türkiye Barış Meclisi üyesi Hakan Tahmaz, 78'liler Federasyonu Başkanı Yusuf Bircan ve Gülten Kaya'nın da bulunduğu çok sayıda sivil toplu örgütü temsilcisi ve aydın basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Nimet Tan-rıkulu, tarihçi -yazar Erdoğan Aydın'ın Roj Tv'de AİHM'in zorunlu din dersleri kararı ve Anayasa konulu bir programa katıldığı gerekçesiyle işinden atıldığını söyleyerek, "Cumhuriyet'in yazarını siyasi linç kampanyası karşısında düşünce özgürlüğü çerçevesinde sahiplenmesi beklenirdi" diye konuştu.
 
BİRGÜN - 04 Ocak 2008

Aydınlardan Erdoğan Aydın'a toplu dayanışma

Roj Tv'de yayınlanan bir tartışma programına katıldığı için görev yaptığı Cumhuriyet Gazetesi'nden atılan tarihçi - yazar Erdoğan Aydın'a sivil toplum örgütü temsilcileri ve aydınlardan destek geldi.

Erdoğan Aydın'a destek mesajı vermek amacıyla dün Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan merkezinde bir araya gelen, aralarında Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Prof. Ahmet Çakmak, Türkiye Barış Meclisi üyesi Hakan Tahmaz, 78'liler Federasyonu Başkanı Yusuf Bircan ve Gülten Kaya'nın da bulunduğu çok sayıda sivil toplu örgütü temsilcisi ve aydın bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Nimet Tanrıkulu, tarihçi - yazar Erdoğan Aydın'ın Roj Tv'de AİHM'in zorunlu din dersleri kararı ve Anayasa konulu bir programa katıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Gazetesi'nden atıldığını söyleyerek,

"Cumhuriyet Gazetesi'nden yazarını siyasi linç kampanyası karşısında düşünce özgürlüğü çerçevesinde sahiplenmesi beklenirdi. Cumhuriyet bununla da yetinmeyerek yazarının Cumhuriyet Kitapları'ndan basılmış 8 kitabını Tüyap Kitap Fuarı'ndan çekti. Duyurusunu yaptığı söyleşisini iptal etti" diye konuştu.

Erdoğan Aydın'ın başına gelen olayın basın emekçilerinin yaşadığı sıkıntıları da gözler önüne serdiğini belirten Tanrıkulu, Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ile görüşme talebinde bulundukları ancak taleplerinin yanıtlanmadığını ifade ederek bir kez daha görüşme girişiminde bulunacaklarını kaydetti. Tanrıkulu tarafından okunan bildiriye yüz civarında sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve aydın da imzalarıyla destek verdi. Daha sonra söz alan Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Prof. Dr. Ahmet Çakmak, Hakan Tahmaz, Gülten Kaya, Yusuf Bircan ve Cezmi Ersöz de Erdoğan Aydın'ın başına gelenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Toplantıyı düzenleyen aydınların isimleri şöyle:

Prof Dr Tahsin Yeşildere, Feyyaz Yaman, Nimet Tanrıkulu, Prof. Dr. Ahmet Çakmak, Ayşe Berktay, Aydın İleri (Anfora Yayıncılık), Alper Taş, Akın Birdal(Miletvekili), Prof. Dr. Ali Nesin, Atilla Keskin, Ayşe Hür, Ayşe Günaysu, Ayşegül Devecioğlu (yazar), Ara Güler (Ressam),  Ahmet Hakan(Gazeteci), Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya, Prof. Dr. Ahmet İnsel, Prof. Dr. Ayşe Erzan, Prof Dr. Ayla Gürsoy, Dr. Ali Murat İrat, Ali Özkan, Ali Yıldız, Prof. Dr. Baskın Oran, Bilgehan Oğuz (Eğitimci), Cahit Berkay (Sanatçı), Cuma Gürsoy, Cezmi Ersöz (Yazar), Celal Başlangıç (Gazeteci), Prof. Dr. Cengiz Güleç, Esra Koç. Av. Ergin Cinmen (Yurttaş Hareketi), Av.Eşber Yagmurdereli, Ertuğrul Kürkçü(Gazeteci), Erol Kızılelma (SODEV), Yrd.Doç.Dr Emrehan Zeybekoğlu, Fahri Aral, Füsun Çeliköz, Av. Fethiye Çetin, Feza Kürkçüoğlu, Filiz Karakuş, Gülten Kaya, Prof. Dr Gençay Gürsoy, Dr.Gülseren Adaklı, Prof.Dr.Gülhan Türkay, Hakan Tahmaz, Hasan Öztoprak (yazar), Av.Hüsnü Öndül (İHD Genel Bşk), Prof.Dr Hacer Ansal, Av.Hüseyin Aygül (Tunceli eski Baro Bşk), Hasan Erkul, Prof.Dr.İbrahim Kaboğlu, İkbal Kaynar(Sanatcı), Prof. Dr.Kuvvet Lordoğlu, Av.Kazım Turanlı, Av. Kamil Ateşoğulları, Lale Mansur (Sinema Sanatcısı), Metin Yeğin(Yazar-Tv.), Murat Çelikkan (Gazeteci), Mehmet Güzel, Müfit İşler (Ressam), Mehmet Biter, Dr Mustafa Sütlaş, Murathan Mungan (Yazar), Mehmet Moralı (Heykeltıraş), Musa Ağacık (Gazeteci), Yrd.Doç.Dr Mustafa Şen, Mehmet Tüm, Prof.Dr.Mehmet Türkay, Prof.Dr.Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Mehmet Güç (Gazeteci), Prof. Nihal Saban, Neşe Ozan (Gazeteci), Nesimi Aday (Şair), Prof.Dr.N.Süleyman Özyalçın, Prof.Dr. Nuray Uzun Ören, Nebi Ebci, Orhan Miroğlu (Yazar), Okan Adil (Şair), Osman Kavala, Orhan Aklaya (Tiyatro Sanatcısı-Yazar), Osman Zorba, Ömer Akat (İş Adamı), Rüstem Batum (Yazar), Ragıp Duran(Gazeteci), Remzi Kozakcı.,Selami Gürel (Yazar), Sezgin Dinçer (Pen), Sungur Savran (Öğretim Görevlisi), Suavi (Sanatcı), Selami İnce (Gazeteci), Servet Ali Çınar, Dç Dr Serdar Öztürk, Sezai Sarıoğlu (Şair-Yazar), Selim Temo (Şair-Yazar), Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı, Şenol Karakaş (Bak.Aktivisti), Şevket Karakış (Sanatçı) , Dr.Tarık Ziya Ekinci, Prof.Dr.Turgut Tarhanlı, Tarık Günersel (Türkiye Pen Bşk), Prof.Dr.Tayfun Atay, Av.Ümit Kardaş (Emekli Hakim), Ümit Bektaş, Ülkü Tamer (Gazeteci), Vijdan Baykara (Sendikacı),Vecdi Erbay (Gazeteci-Yazar) Prof.Dr.Yaman Barlas, Yalçın Ergündoğan (Gazeteci- yazar), Av.Yusuf Alataş, Yunus Bircan, Zeki Coşkun (Öğretim Görevlisi-Yazar)

Sesonline - 5 Ocak 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.