Aydınlık bir gelecek için

Aydınlık bir gelecek için

Aydınlık bir gelecek için FETHULLAH Gülen’in şiirinin adını eğitim dizisi olarak bastırdığı kitaba veren Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu...

A+A-

Aydınlık bir gelecek için Aydınlık bir gelecek için

FETHULLAH Gülen’in şiirinin adını eğitim dizisi olarak bastırdığı kitaba veren Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi yönetimine, Bağcılar’da bulunan parti ve örgütler tepki gösterdi.

Basın açıklamasına Eğitim Sen 1 No’lu Şube, Emek Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Pir Sultan Abdal Derneği Esenler Şubesi, Meksikalı Sanat Kültür Merkezi katıldı. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşen eylemde ortak açıklamayı yapan Pir Sultan Abdal Derneği Esenler Şube Yöneticisi Battal Bayer, kitapçık için ne Milli Eğitim’den izin alındığını ne de eğitim-öğretimin barındırması gereken bilimsellik ilkesinin gözetildiğini söyledi. Bağcılar İlçe Milli Eğitim yetkililerinin, konudan haberdar olmadıklarını söylemekle yetinmesini de eleştiren Bayer, “Okul müdürü ya da yönetimi ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır” dedi. “Paralı eğitimin neredeyse yasa haline geldiği ülkemizde, cebimizden çıkan paraların karşısında gerici eğitim alır olduk” diyen Bayer, “Eğitimde uygulanmak istenen gerici politikalara karşı aydınlık bir gelecek isteyen bu ülkenin halkı, eğitimcisi, öğrencisi, velisi olarak, eğitim görevlilerini göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Açıklamada son olarak, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi Müdürü Muharrem Dinleyici ile görevini yerine getirmemesi nedeni ile Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Evrensel - 2 Kasım 2009

OKUL KAYNAĞI GÜLEN PROPAGANDASINA

Bağcılar'da bir lise, adını Fethullah Gülen'in şiirinden alan bir kitap yayınladı. Kitapta, Gülen'den Arif Nihat Asya'ya, birçok din propagandası yapan 'şairin' şiirleri bulunuyor.

Okullara bütçeden ayrılan pay azalıyor; okullar, çarkı velilerden aldıkları katkı paylarıyla döndürüyor. Bu koşullarda Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi yönetimi, okulun kaynaklarıyla, adını Fethullah Gülen'in şiirinden alan "Medine'nin Gülü" adlı bir şiir kitapçığı bastırdı.

Bundan önce de Bağcılar Belediyesi, içeriğinde pek çok milliyetçi, gerici ögeler bulunduran "Çanakkale Savaşı Hikayeleri" dizisinden "Hilal Uğruna", "Cephede Bayram", "Seyit Onbaşı", "Gönüllü Askerler", "Anzaklı Ömer" adlı kitapları, sokaklarda ve okullarda öğrencilere ücretsiz olarak dağıtmıştı.

BAŞROLDE OKUL MÜDÜRÜ

İlköğretim Müdürü İbrahim Er ile öğretmenler Ahmet Yapıcı ve Esra Yapıcıoğlu tarafından hazırlanan, Okul Müdürü Muharrem Dinleyici'nin de sunuşunu yazdığı "Medine'nin Gülü", adını Fethullah Gülen'in aynı kitapçıktaki şiirinden alıyor. "Medine'nin Gülü" adlı kitapçık, 4 renk birinci kalite kuşe kağıda basılmış.

Muharrem Dinleyici'nin kitapçıktaki sunuşu şöyle: "Kelime dağarcığımın vahiy güneşini vasfetmeyeceğini elbette biliyorum. Sevgisini gönlümüzde, yüreğimizde her an canlı ve diri tutmamız gerektiği bilinciyle onun hatırlanmasına katkı olsun istedik. 'Kutlu Doğum Haftası' anısına hazırladığımız bu kitapçıkta emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hepinize sevgilerimi sunuyorum. Ey Nebi! Senin ümmetin olma ayrıcalığını bize lütfeden Rabbimize sonsuz şükürler olsun!"

32 sayfadan oluşan kitapçığın içeriğinde, Fethullah Gülen'in "Medine'nin Gülü", Arif Nihat Asya'nın "Naat", Yunus Emre'nin "Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed", Nurullah Genç'in "Yağmur", Erdem Beyazıt'ın "Aşk Risalesi", Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" ve Fevzi Karaca'nın "Ey Güller Sultanı" adlı şiirleri yer alıyor.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM'İN HABERİ YOKMUŞ!

"Kültür Serisi 1" diye yayımlanan bu kitapçıkla ilgili bilgi almak istediğimiz Okul Müdürü Muharrem Dinleyici, sorularımıza cevap vermekten kaçındı. Kitabın adını duyar duymaz sözümüzü kesen Dinleyici, bu konu hakkında görüşmek istemediğini belirterek, okuldan gitmemizi istedi. Ardından görüştüğümüz Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, kitapçığın basılıp dağıtıldığına dair bilgileri olmadığını ifade etti.

KADROLAŞMANIN ÜRÜNÜ

Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yunus Öztürk, böyle bir kitabın, devlete bağlı bir okul tarafından basılmasının, eğitimdeki gericileşme ve dinci kadrolaşmanın vardığı boyutları gözler önüne serdiğine dikkat çekti. Öztürk, ödeneksizlikten eğitim giderlerinin velilerden toplandığı bir zamanda 4 renk kuşe kağıda, belki de binlerce sayıda ve eğitim maksatlı olmadığı açık olan bu kitabın basılmasının, eğitimin AKP iktidarınca dine alet edildiğinin en iyi kanıtı olduğunu vurguladı. Bağcılar'da uzun zamandan beri, belediye başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve kaymakamlığın da buna benzer kimi uygulamaları olduğunu aktaran Öztürk, "Bağcılar'da şeriatçı ve dincilerin, hem belediye, hem Milli Eğitim, hem kaymakamlık hem de tarikatlar üzerinden ciddi bir kadrolaşma çabası söz konusu" dedi.

Bu olayın okullarda bir ilk olmadığına dikkat çeken Öztürk, Çanakkale Destanı adlı, kendisi dışındaki herkesi düşmanlaştırıcı yargılarla dolu yayınların, Bağcılar Meydanı'nda ve okullarda ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi. "Gerici, milliyetçi, Türk-İslam sentezci bir propagandanın okullardaki uygulamasına tanık oluyoruz" diyen Öztürk, bunların öğrencileri olumsuz etkileyip, önyargılarını kışkırttığına dikkat çekti.

KAYNAK: Sevim KAHRAMAN / EVRENSEL - 12.10.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.