Aydınlık Gençlik Meclisi Çalışmalarına Başladı

Aydınlık Gençlik Meclisi Çalışmalarına Başladı

Türkiye'nin çeşitli illerinden biraraya gelen gençler "Aydınlık bir gelecek, aydınlık bir gençlikle gelecek." sloganıyla...

A+A-

Aydınlık Gençlik Meclisi Çalışmalarına Başladı

Türkiye'nin çeşitli illerinden biraraya gelen gençler "Aydınlık bir gelecek, aydınlık bir gençlikle gelecek." sloganıyla AYDINLIK GENÇLİK MECLİSLERİ'nin kuruluş çalışmalarını başlattılar. Alevionline tarafından da desteklenen AGM Girişimi'nin kuruluş bildirgesini aktarıyoruz:

Değerli Dostlar,
Halkımız,
Basın Mensubu Arkadaşlarımız,

Ülkemiz, sancılı bir süreç yaşıyor. "İleriye gitmek" ve "geriye dönmek" arasında gidip gelen tartışmaların kim aktörü, kim figüranı belli değil. Kimin hangi tarafta olduğu da çok net değil.

Bizler; ileriye bakmak isteyen gençler, Türkiye'nin aydınlanma mücadelesinin sıra neferleri olarak bu gidişe, ya da gidemeyişe itiraz ediyoruz. Bağımsız, demokratik ve laik bir ülkede, çağdaş medeniyetin parçası olan bir ülkenin, aydınlık bir geleceğin, ancak ve ancak aydınlık bir gençlikle geleceğine inanıyoruz.

Bu kapsamda 3 yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi bir üst basamağa taşıdık ve örgütlenme sürecine girmiş bulunuyoruz. 3 yıldır "Alevi" hareketi içinde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, kendi iç işleyişimizde gösterdiğimiz gelişmeyi, yarattığımız kültür ve geleneği artık bir üst aşama olan Aydınlık Gençlik Meclisleri'nin kuruluşu için harcayacağız.

Bu doğrultuda Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi olarak faaliyetlerimize başlamış bulunuyoruz.

I. Neden Aydınlık Gençlik Meclisi?

Bundan 3 yıl önce Aleviweb.com sitesini kurduk. Türkiye'nin dört bir yanından onbinlerce kişiyle çeşitli tartışmalarda ve fikir alışverişinde bulunduk. Ardından Alevionline'ı kurduk. İletişim kanallarımızı güçlendirdik. Bu iletişimi sanal ortamda bırakmadık. Şenliklerde, mitinglerde, pikniklerde halkımızın yanıbaşında olduk. Cemevlerine izin verilmedi. Biz oradaydık. Alevi çocuklarına okullarda baskı yapıldı. Bir oradaydık. Türkiye "gericileştirme" tehlikesiyle karşı karşıya kaldı; sokaklara çıktık. Yeri geldi 3 kişiyle, yeri geldi 40 kişiyle, yeri geldi 150 kişiyle olmamız gereken her yerde olmaya çalıştık.

Bugüne kadar Aleviler adına doğru bildiğimiz çalışmaların içinde olduk. Bunları geliştirmeye karar verdik. Daha da ötesinde; ülkenin sorunlarının sadece Alevileri ilgilendirmediğini, bunun bir "aydınlanma" mücadelesi olduğunu da düşünüyoruz. Özümüzü sahipleniyor ve onur duyuyoruz. Hem de sade kendimiz için değil, önce bütün ülke, sonra da bütün dünya için harcamak istiyoruz enerjimizi.

Bu amaçla; 3 yıldır Aleviweb ve Alevionline sitelerinde sürdürdüğümüz mücadeleyi, artık Aydınlık Gençlik Meclisleri çatısı altında sürdürmeyi planlıyoruz. Bu amaçla Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi'ni başlatmış bulunuyoruz.

II. İlkelerimiz ve Amaçlarımız

1) AGM, salt siyasal veya salt sosyal bir topluluk değil; hayatın her alanında varolan bir anlayışın adıdır. Bu ülkenin sorunlarının çözümünün politikadan geçtiğini biliyoruz. Ama salt politika ile uğraşarak bu ülkenin sorunlarının çözülmeyeceğini de biliyoruz. Bu doğrultuda politikadan, sanata, kültürden, eğitime, yardımlaşma faaliyetlerinden, eğlence faaliyetlerine kadar hayatın her alanı AGM'nin ilgi alanı dahilindedir.

2) AGM'nin, İstanbul'da girişim olarak temelleri atılmıştır. Acele etmeden ama çok da gecikmeden, örgütlenecek düzeye ulaşmayı ve tüzel kişilik edinmeyi amaçlıyoruz.

3) Aydınlık bir Türkiye'nin ancak ve ancak bireylerin aydınlanmasıyla mümkün olabileceğini biliyor; bu doğrultuda önce kendi içimizde tartışma ve bilinçlenme çalışmalarını önemsiyoruz.

4) Çağdaş bir ülkenin ancak ve ancak bağımsız, laik ve demokratik bir ülke ile mümkün olduğunu biliyor; bu doğrultuda bu üç kavramı kendimiz için önemli kabul ediyoruz.

5) Vatan, Atatürk, bayrak, dini inançlar, dil, kültür gibi değerlerin bu ülkenin ortak değerleri olduğunu düşünüyor ve siyasete alet edilmelerine samimi olarak karşı çıkıyoruz. Aydınlık bir Türkiye'nin özgür ve birbirine saygılı bireyler tarafından yaratılabileceğinin bilincindeyiz.

6) Kendi ülkemizi sevmenin, dünyanın diğer insanlarına saygı duymayı engellemeyeceğini düşünüyor; "Yurtta barış, dünyada barış" şiarını sahipleniyoruz.

7) Aydınlığın ancak ve ancak bilimle gelebileceğini biliyor; aydınlanmanın ilk şartının da öğrenmek ve bilime inanmak olduğuna yürekten inanıyoruz.

8) Faaliyetlerimizin hiç bir siyasi parti, siyasal hareket, dernek, vakıf veya benzeri organizasyonla doğrudan bir ilişkisi yoktur. Girişimimiz tamamen bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu kuruluş bildirgesi çerçevesinde Aydınlık Gençlik Meclisleri'nin kurulması ve örgütlenme sürecinin başlatılması için çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

İletişim Bilgilerimiz:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy754 = 'meclisler' + '@';

addy754 = addy754 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text754 = 'meclisler' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

754 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

http://www.alevionline.com/agm/

Aydınlık Gençlik Meclisi (AGM) Girişimi

25 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.