Ayfer Düzdaş Şişli'de ‘Kürt Alevi Ezgileri’ ile dinleyicileriyle buluşacak

Ayfer Düzdaş Şişli'de ‘Kürt Alevi Ezgileri’ ile dinleyicileriyle buluşacak

Ayfer Düzdaş, Şişli'de 11 Mayıs Cumartesi saat 19'da alan çalışmaları sonucu albümleştirdiği ‘Horasan’dan Çorum’a Kürt Alevi Ezgileri’ ile dinleyicileriyle buluşacak.

A+A-

PİRHA- Sanatçı Ayfer Düzdaş, ‘Horosan’dan Çorum’a Kürt Alevi Ezgileri’ ile İstanbul’da dinleyicileriyle buluşacak.

Sanatçı Ayfer Düzdaş Varto, Hınıs, Malatya, Adıyaman, Maraş, Çorum ve Koçgiri’ de yaptığı alan çalışmaları sonucu albümleştirdiği ‘Horasan’dan Çorum’a Kürt Alevi Ezgileri’ ile dinleyicileriyle buluşacak. 11 Mayıs Cumartesi günü Şişli’de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek konser saat 19:00’da başlayacak.

“HOROSAN’DAN ÇORUM’A ALEVİ MÜZİĞİNİN İZİNİ SÜRDÜ”

Kürt müziğinin sevilen sesi Ayfer Düzdaş “Horosan’dan Çorum’a Kürt Alevi Ezgileri” Şişli’de konser vermeye hazırlanıyor. Yeni albümüyle aynı adı taşıyan konserde Düzdaş, Kürt coğrafyasının farklı parçalarında ve Türkiye’deki Alevi/Kızılbaş müziğinden derlediği çeşitli şarkılara yer verecek.

Son dönemde Alevi/Kızılbaş müziğinden derlediği deyiş ve kılamlarla müzikal yaşamına yeni bir boyut katan Düzdaş, İran’ın Horosan bölgesinden Çorum’a kadar geniş bir coğrafyada yaşayan Kürt Alevi müziğinin izini sürdü. Yeni albümünde köy köy dolaşıp asimilasyonun bağrından çekip aldığı şarkıları müzikseverlerle buluşturan Düzdaş, aynı zamanda Alevi inancına batini bir gözle bakıp sözün ve melodinin yardımıyla Alevi inanç ve felsefesinin derinliklerine doğru yol alıyor.

“DEYİŞLER DIŞINDA NİNNİLER, AĞITLAR VE EZGİLER VAR”

Koma Wenge Sodiri ve Koma Asmin,’den sonra solo devam ettirdiği müzikal hayatında 20 yılını dolduran Ayfer Düzdaş, kendine has söyleyiş tarzıyla hem eserlerin otantik yapısını koruyup tarihe önemli bir not düşüyor hem de yerelden evrensele uzanacak yolun kilometre taşlarını oluşturuyor. Konserde Dersim, Maraş (Gurgum), Malatya (Meleti),Adıyaman (Semsur) ve Koçgiri bölgelerinden ezgilerle müzikseverlerin karşısına çıkacak olan Düzdaş, tarihsel acıların yarattığı hüzün ile beraber hakikate olan aşkı dile getiren şarkılarda doruğa çıkan coşkuyu dinleyicilerle paylaşacak.

Albümde deyiş ve beyitlerin dışında Alevilerin gündelik hayattaki yaşantılarını anlatan şarkılar, tarlada-evde iş yapılırken söylenen ezgiler, kadınların çocuklarını uyuturken söyledikleri ninniler ve cenazelerde yakılan ağıtlar da yer alıyor. Eserlerde sosyal yaşama dair her şeyi ezgilerde görebilirsiniz. Şarkılardaki arı Kürtçe’sini güçlü ve berrak sesiyle birleştirerek unutulmaz bir müzikal deneyim ortaya çıkarması beklenen Ayfer Düzdaş, konserde Kürtçe şarkıların yanında Türkçe şarkılara da yer verecek.

11 Mayıs Cumartesi günü Şişli’de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek konser saat 19:00’da başlayacak.

Pir Haber Ajansı

ayfer-duzdas-konserr.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.