Ayrımcılığa karşı 'Medet Ya Ali'

Ayrımcılığa karşı 'Medet Ya Ali'

Ayrımcılığa karşı 'Medet Ya Ali'       Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği ve çeşitli Alevi örgütleri...

A+A-

Ayrımcılığa karşı 'Medet Ya Ali'     Ayrımcılığa karşı 'Medet Ya Ali'    
 
Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği ve çeşitli Alevi örgütleri üyeleri, Kadıköy’deki İskele Meydanı’nda “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingi yaptı.

Hürriyet - Mitingden fotoğraflar...

Mitinge katılanlar saat 11.00’de alışveriş merkezi Tepe Nautilus önünde toplandı. Başlarında “Medet Ya Ali” yazılı bantlar takılı olan kalabalık grup, slogan atarak, ıslık ve zılgıtlar ile miting alanına doğru yürüyüşe başladı. Grup “Sevgi Bizim Dinimizdir”, “Madımak Müze Olsun”, “Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın”, “Cem Evleri İbadethanemizdir”, “Diyanet Kaldırılsın” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Sebahat Akkiraz, Sevval Sam, Ferhat Tunç’un konser verdiği mitinge 40 bin kişi katıldı. Mitingde Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, şöyle konuştu: “Diyanet laik bir devlette olmaması gereken bir kurumdur. Devlet inançlara eşit mesafede olmalıdır. Bizler alevi köylerine cami yapılmasına, zorunlu din deslerine karşıyız. ”

***

Kadıköy'de Alevi mitingi     
Alevi Bektaşi Fedarasyonu öncülüğünde "Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" adı altında mitinge katılan binlerce kişi Kadıköy'de toplandı. Miting alanında görev yapan güvenlik güçlerinin hepsinin maskeli ve eldivenli olması dikkat çekti.

Haydarpaşa Numune hastanesi ve Tepe natılıus alışveriş merkezi önünde saat 11.00 toplanan gruplar mitingin düzünleneceği Kadıköy iskele meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Grubun önünde yürüyen Alevi Bektaşi Fedarasyonu Başkanı Ali Balkız, Kadıköy’de bugün 1 milyon kişi toplanacağını belirterek "görüyorsunuz mahşeri bir kalabalık var “ diye konuştu.

Mitinge katılanlar rıhtım caddesi üzerinde kurulan platformun çevresinde toplandı. Platformdan çalınan müzik eşiliğinde mitinge başlandı.

Güvenlik güçleri düzenlenen mitingde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Mitinge kaltılanlar tek tek aranarak miting alanına girdiler. Ayrıca havadan da polis helikopteri mitingi takip etti.

Arama noktalarında görev yapan güvenlik güçlerinin maskeli ve eldivenli olması dikkat çekti.
 
HÜRRİYET - DHA - 08.11.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.