Ayvalık'ta Sivas Şehitleri Anıldı

Ayvalık'ta Sivas Şehitleri Anıldı

Ayvalık'ta Sivas Şehitleri AnıldıBalıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Alevi Kültür Derneği, Sivas Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde...

A+A-

Ayvalık'ta Sivas Şehitleri AnıldıAyvalık'ta Sivas Şehitleri Anıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Alevi Kültür Derneği, Sivas Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde gece düzenledi. “Gelin Canlar Bir Olalım” adı altında organize edilen gecedeki Semah gösterisi ayakta alkışlandı.

Ayvalık Amfi Tiyatro’da gerçekleşen geceye, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ile çok sayıda konuk katıldı. Ersan ve gurubunun türküleriyle açılışı yapılan gecede bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernek Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı İshak Kocabıyık, kalabalığa hitaben Sivas’tan selam getirdiğini belirterek, “Biz intikam peşinde değiliz. Zaten hiç olmadık. Sanıyorlar ki, intikam peşindeyiz. Olur mu? Yunus ne diyor? Böyle bir kültürden gelen intikam peşinde olur mu? Biz adalet istiyoruz” dedi.

Kalabalığı, derneğe üye olmaya davet eden Ayvalık Alevi ve Kültür Derneği Başkanı İrfan Erdal ise, “Yandık ama Semah dönmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sivas olaylarını anlatan Dia gösterisinin ardından sahne alan ünlü sanatçı Mustafa Özarslan konuklara muhteşem bir gece yaşatırken, bir de Kürtçe parça seslendirerek alkış aldı.

Gece, ‘Gelin Canlar Bir Olalım’ şarkısı ile el ele, omuz omuza sona erdi.

KAYNAK : Haberciniz.biz - İHA - 07 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.