Bacaklarınızı pergel gibi açmayın

Bacaklarınızı pergel gibi açmayın

Bacaklarınızı pergel gibi açmayın Bir lise müdürünün, kadın öğretmenler ve kız öğrencilere yaptığı bu uyarı...

A+A-

Bacaklarınızı pergel gibi açmayınBacaklarınızı pergel gibi açmayın
 
Bir lise müdürünün, kadın öğretmenler ve kız öğrencilere yaptığı bu uyarı şok yarattı!

Balıkesir Burhaniye ilçesinde yayınlanan yerel Körfez Demokrat Gazetesi’nin “Sapıklık kimde?” başlığı ile duyurduğu haber ilçenin gündemine oturdu. Gazetenin, okul ve müdür adını belirtmeden verdiği haber özetle şöyle: “İlçenin en başarılı liselerinden birinde, cuma günü yapılan toplantıya sadece bayan öğretmenler ve kız öğrenciler katıldı. Toplantıda okul müdürü ’Bacaklarınızı pergel gibi açmayın. Erkek öğrenciler ve erkek arkadaşlarınızın cinsel dürtülerini uyarıyorsunuz. Hiçbir erkek öğretmeniniz hadım değil. Burası teşhir yeri değil’dedi. Bazı öğrenci ve öğretmenler salonunu terk ederken bazı öğrenciler tepki gösterince, ’Siz bu seviyesizlikle bu okula ayak uyduramazsınız. Başka okula gidin’dediği de öne sürülen müdürün ’Türkiye, Müslüman ülke’ ifadesini kullandığı belirtildi.”

Gazete de bu olaya velilerin tepkileri de söyle yer aldı: “Böyle sapık bir düşünceyi kabul edemeyiz. Eğitim için gönderdiğimiz okulda, kızlarımız bu sözleri hak edecek ne yaptı? Bilmediğimiz bir şey mi var? Bir yerlere mesaj mı veriliyor?”

Haberi yapan muhabir Kazım Öğün ise kurumların yıpratmamak için isim vermediğini soruşturma açılırsa isimleri müfettişlere vereceğini açıkladı.

İNCELEME BAŞLATILACAK

Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban (sağda) haberle ilgili inceleme başlatacaklarını belirterek “Haberde, okul adı ya da okul müdürünün ismi belirtilmiyor. Burhaniye’de 8 tane lise var. Haberin yayımlandığı gazeteden bilgi isteyeceğiz.”

VATAN - 18.11.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.